DOLLARMILLIARDÆR: Som følge av en skoavtale med Adidas kommer rapper Kanye West inn på Forbes' dollarmilliardærliste.
DOLLARMILLIARDÆR: Som følge av en skoavtale med Adidas kommer rapper Kanye West inn på Forbes' dollarmilliardærliste. Foto: Angela Weiss

Inn på riking-liste etter sko-avtale

Ifølge Forbes har rapper Kanye West mast om å komme inn på dollarmilliardærlista deres i flere år. Nå får han endelig innpass.

Rapperen Kanye West (42) kan endelig smykke seg med en etterlengtet tittel, skriver nyhetsbyrået AFP.

Ifølge magasinet Forbes har rapperen i årevis mast om å få innpass på deres prestisjetunge dollarmilliardærliste, noe de tidligere ikke har godtatt, som følge av manglende bevis på at han faktisk er det.

Ifølge AFP har Forbes tidligere brukt det de kaller «Trump-regelen» på West. Ifølge Forbes består regelen i å: «ta tallet den fremtidige presidenten insisterer han er verdt, del det på tre, og ta det derfra».

Men nå, som følge av en avtale med Adidas, får West innpass på listen. De anslår at avtalen om å selge Kanye West-sko, sammen med resten av rapperens formue, som i stor grad består av eiendom, gjør at han er verdt 1,3 milliarder dollar, altså nesten 13,8 milliarder norske kroner.

I fjor ble Jay-Z den første rapperen til å få innpass på Forbes' liste. Wests svigerinne, Kylie Jenner (22), har fra før innpass på lista, og er kåret til verdens yngste «self-made»-milliardær to år på rad.