FULL FEST: Andreas Haukeland tester scenen før Landstreffet i Stavanger 2019.
FULL FEST: Andreas Haukeland tester scenen før Landstreffet i Stavanger 2019. Foto: Martin Brennsund/NTB scanpix

Slik skal «TIX» redde årets russefeiring

God kveld Norge (TV 2): Andreas «TIX» Haukeland skal samle russen til et heldigitalt landstreff.

Andreas Haukeland (27), bedre kjent under artistnavnet «TIX», har de siste ukene herjet hitlistene med landeplagen «Karantene».

– Vi måtte passe på å skrive en låt som oppmuntrer folk og som ikke støter folk. Det er mange som vil melke dette temaet og få profitt. Jeg mener at dette er ikke noe å kødde med, sa Haukeland til God kveld Norge i mars.

Vil redde feiringen

Nå er Idol-dommeren tilbake, og denne gangen skal han prøve å redde feiringen til årets russekull.

Russetreffet har fått navnet «Landstreff TIX», og er et heldigitalt arrangement som skal finne sted 30. april klokken 20.00.

I følge artisten selv vil landstreffet bestå av en tre timer lang livesending, hvor russen kan delta fra sine egne hjem.

«Det handler om å gjenskape følelsen av å være på et russetreff, ved å tilrettelegge for at russen kan oppleve et fellesskap uten å være fysisk samlet», skriver Universal i en pressemelding.

– Dette er en gave til russen. Det kan selvfølgelig ikke erstatte russetiden, men jeg håper mange kan ha glede av bidraget mitt likevel, sier Haukeland selv.

Info om konserten

  • Det bli streamet en 3-timers utendørs TIX-konsert med full konsertproduksjon.
  • Det hele vil bli streamet direkte via prosjektets hjemmeside www.landstrefftix.no.
  • Arrangementet er helt gratis.

Elsker russetiden

Haukeland er kjent for å lage kontroversielle russelåter og spille på utsolgte scener. Selv er han åpen om hvor glad han er i russetiden.

– Jeg elsker jo russen og skulle egentlig brukt denne tiden på å spille konserter over hele landet. Jeg vet hvor viktig akkurat denne kvelden er for mange russ, sier han, og fortsetter:

– Ettersom det er viktig at russen ikke er ute og feirer på normalt vis, håper jeg at «Landstreff TIX» kan være et lite plaster på korona-såret. Og i tillegg være en god grunn til å følge retningslinjene fra myndighetene og feire hjemmefra. Vi sees på FaceTime-fylla.