FRISØR: Christopher Mørch Husby eier to frisørsalonger i Oslo under navnet «Jan Thomas Studio» sammen med eksmannen Jan Thomas.
FRISØR: Christopher Mørch Husby eier to frisørsalonger i Oslo under navnet «Jan Thomas Studio» sammen med eksmannen Jan Thomas. Foto: God kveld Norge

Åpning av frisørsalongene:

– Burde holde stengt lenger

GOD KVELD NORGE (TV 2): Christopher Mørch Husby (31) mener det er for tidlig å åpne frisørsalongene rundt om i landet, grunnet smittefaren.

Mandag 27. april åpner frisørsalongene rundt om i landet opp igjen.

Sammen med Jan Thomas eier Christopher Mørch Husby to frisørsalonger i Oslo under navnet «Jan Thomas Studio». Han er skeptisk til gjenåpningen.

– I en bransje hvor vi jobber tett på folk så burde myndighetens råd vært at vi holdt stengt litt lenger, sier Husby i et intervju med God kveld Norge.

Kjempetøft

Husby har, som flere andre salonger, sett seg nødt til å permittere alle ansatte under korona-krisen. Det har satt sine spor.

– Det har vært kjempetøft for det er veldig mye usikkerhet, både for oss i ledelsen og de ansatte, forteller han.

Denne uken kom retningslinjene som skal følges av frisørsalongene.

– Vi skal få dette til, men er samtidig klar over at vi er meget utsatt for smitte grunnet nærhet til kunder. Det er konsekvensene av eventuell smitte og ny lockdown vi frykter, sier han.

Husby forteller at de kommer til å starte opp forsiktig - og med strenge rutiner.

– Det er masse ansatte og kunder på samme sted, som vi jo skal være veldig glad for. Men hadde vi vært stengt en måned til, om ikke to, så hadde ikke det gjort noe i mine øyne.

Skal komme styrket ut

Uansett bekymring så kommer «Jan Thomas Studio» til å åpne dørene som alle andre førstkommende mandag. Husby mener det føles rett, selv om det blir med en liten klump i magen.

– Jeg tror folk føler seg utrygg i henhold til å komme tilbake på jobb, og det gjør situasjonen vanskelig, sier 31-åringen.

Stengte dører går også utover økonomien, men kundene står allerede i kø for å få plass i stolen hos den kjente frisørsalongen.

– Man ser i slike situasjoner hvor sterk man er som team. For oss så skal dette gå bra, vi kommer styrket ut av det her.

Måtte stenge like etter åpning

En som stiller seg positiv til åpningen av salongene er kjendisfrisør og gründer, Jojo Champfleur, tidligere kjent som Jojo Eng.

– Det blir fint å få inntekten tilbake og kundene gleder seg, sier han.

POSITIVE: Moteprofil Jojo Champfleur eier salongen «Decouvreur» på Frogner i Oslo. Her med kjæreste Lene Andrén. Foto: Privat.
POSITIVE: Moteprofil Jojo Champfleur eier salongen «Decouvreur» på Frogner i Oslo. Her med kjæreste Lene Andrén. Foto: Privat.

Champfleur startet nylig opp butikk-konseptet «Decouvreur» på Frogner i Oslo, som består både av salong, make-up og interiørbutikk. 14. februar åpnet dørene og han fikk dermed en kort oppstart før stengingen.

– For oss så har dette vært hardt, det er seks uker vi ikke får tilbake. Vi skulle også ønske vi kunne holdt en stor fest, men det får vente, sier gründeren.

Champfleur har lang fartstid i den norske motebransjen, både som frisør og stylist og har en rekke kjente navn på kundelisten, som «Dansken» , Alex Rosén, Stine Hartmann og Lisa Tønne.

– Retningslinjene virker greie. Det jeg synes er mest spennende er at kundene ikke får ha mobil, da må man faktisk prate sammen, forteller han.