US rapper Travis Scott performs during the World Music Festival
REKORD: Travis Scott hadde sin første virtuelle konsert i Fortnite natt til fredag og sørget for ny rekord. 12,3 millioner spillere var pålogget santidig under konserten.

Travis Scott sørget for «all-time high»:

Over 12 millioner spilte dette spillet i natt

Nattens virtuelle Travis Scott-konsert i Fortnite ble en enorm suksess. Spillet satte ny rekord med 12,3 millioner spillere.

Natt til fredag hadde den kjente amerikanske rapperen, låtskriveren og plateprodusenten, Travis Scott, sin første konsert i det populære spillet Fortnite.

Scott sørget for ny rekord for battle royale-spillet.

Ny rekord

Hele 12,3 millioner spillere var pålogget verden over og spilte samtidig mens konserten pågikk.

Utvikleren av spillet, Epic Games, opplyser at Travis Scotts konsert sørget for «all-time high» i Fortnite – som er ett av verdens mest populære spill med over 250 millioner brukere verden over.

Den forrige rekorden ble satt i fjor under Marshmello-konsert, da 10,7 millioner spillere var inne i spillet samtidig.

– Helt fantastisk

Det er tydelig at ikke bare var Fortnite-spillerne som satte pris på nattens konsert.

Travis Scott selv skriver på Twitter at dette var en av de mest inspirerende dagene han har hatt.

– Jeg vet det er rare tider for oss alle, men å ha mulighet – for et øyeblikk – å ha det gøy sammen slik, uansett hvor du er i verden, er helt fantastisk. Jeg er glad i hver og en av dere, skriver Scott på twitter.

– Gigantisk

Redaktør og spilleekspert i Gamer.no, Audun Rodem, sier at det er naturlig at Fortnite fikk millionrekord natt til fredag.

– Travis Scott er jo gigantisk blant ungdommer nå og når man kombinerer han med verdens største onlinespilll, blir det lett en suksess, sier Rodem.

Det at alle sitter hjemme på grunn av koronapandemien, og alle arrangementer som konserter og liknende er avlyst, er naturlig nok også en faktor som gjør at nattens virtuelle konsert tok av.

– Travis Scott-konserten i Fortnite er en begivenhet som mange vil få med seg, spesielt i disse tider hvor mye annet er avlyst, sier Rodem.

Fire sjanser til

For de som gikk glipp av konserten natt til fredag, kommer det flere sjanser.

Epic Games opplyser at mini-turneen til Travis Scott i Fortnite vil bestå av fem konserter over tre dager, dette for å få med flest folk i ulike tidssoner.

Allerede natt til lørdag vil Travis Scott holde sin neste konsert i Fortnite, og eksperter tror at nattens rekord da kan stå for fall.