John Terry husker godt dagen da José Mourinho fikk sparken i Chelsea.
John Terry husker godt dagen da José Mourinho fikk sparken i Chelsea. Foto: William West

– Fullvoksne menn strigråt

I et lengre intervju med Sky Sports forteller John Terry om hendelsen som fikk Chelsea-spillerne til å ta til tårene.

I sin lange karrière i Chelsea var John Terry med på mye, men særlig én hendelse har brent seg fast.

Vi må tilbake til 2007 da José Mourinho fikk sparken etter noen svake resultater i England og Europa. Dagen portugiseren forlot Stamford Bridge var alt annet enn en hyggelig opplevelse for Chelsea-spillerne.

– Alle gråt. Det var et slikt øyeblikk der folk hvisket i gangene. Vi presterte ikke så bra, og vi gjorde det ikke så bra i ligaen. Så kom han til oss og sa: «Det var det, jeg har fått sparken», forteller Terry til Sky Sports.

– Han gikk rundt og ga alle en klem. Fullvoksne menn strigråt. Vi tenkte, «Hva gjør vi nå?». Vi hadde en som var som en farsfigur for oss, og som viste oss vei, legger han til.

Klaget til styret

Terry og Chelsea-spillerne ville ikke gi opp. De gikk til klubbens styre og ba om å få manageren sin tilbake. De mente det var en feil beslutning å la ham gå, og argumenterte med at han var den beste manageren de hadde hatt.

– Dessverre sto de fast ved avgjørelsen sin. Men ja, det var fullvoksne menn som gråt som bare det. Han krevde mye av spillergruppen, og presset oss til det ytterste til tider. Det var ikke før vi var ferdig å spille at vi forstod hvorfor han gjorde det han gjorde, forklarer Terry.

– Hadde aldri opplevd lignende

Den tidligere Chelsea-kapteinen beskriver Mourinho som en mann med mye omtanke, og som brydde seg om hva som skjedde i privatlivet til spillerne. Terry forteller at det rett som det var kunne komme en tekstmelding fra Mourinho som bare ville høre at alt sto bra til med konen og barna hans.

– Herregud, jeg hadde aldri opplevd lignende fra en manager, understreker han.

– Barna mine forgudet ham, og det er på grunn av hvordan han går overens med andre mennesker. Det er kanskje noe verden utenfor ikke forstår.