HJEM: Etter ni år er utenlandseventyret over. Nå flytter 33-åringen sammen med kona og sønnen hjem til Norge og Manglerud.
HJEM: Etter ni år er utenlandseventyret over. Nå flytter 33-åringen sammen med kona og sønnen hjem til Norge og Manglerud. Foto: Tore Meek

Landslagskeeper vender hjem etter ni år

Landslagskeeper Lars Haugen (33) har signert en toårskontrakt for Manglerud Star.

I gangavstand til Manglerudhallen står tre flunkende nye eneboliger klare til innflytting.

Utenfor den ene av den av dem står en eldre kar og klipper hekken. En hekk som for såvidt trengte en liten finpuss.

– Vi har funnet ut at vi har den desidert styggeste hekken i nabolaget, så jeg måtte hente inn ekspertisen, sier Lars Haugen mens han gliser mot faren som jobber som en helt.

For ting må være på stell rundt det som nå blir hjemmet til han selv, kona Mariann og sønnen Magnus i mange år fremover.

– Naturlig tid å dra hjem på

Etter ni sesonger i både SHL, KHL og østerriksk hockey flytter Haugen nå hjem til familien i Norge.

– Det føles veldig bra. Nå har det vært ni sesonger ute, så det skal bli deilig å bli igjen etter sommeren. Familien er jo det viktigste, også stod jo nå huset klart i tillegg. Så da ble det en ganske naturlig tid å dra hjem på, sier Haugen til TV 2.

Han legger ikke skjul på at det vil bli en annen hverdag å komme tilbake til norsk hockey, men ser frem mot et nytt kapittel.

– Det blir annerledes å spille i Manglerudhallen, men jeg gleder meg veldig. Gutta på laget har jeg ikke fått snakka noe særlig med ennå faktisk, for vi vet fortsatt ikke hva det blir til med treninger. Men jeg kjenner jo til mange fra før av, men det er alltid gøy å møte nye lagkamerater. Jeg har hørt mye bra, så jeg tror det blir bra, sier landslagskeeperen som har vært på reisefot siden 2011.

– Hva vil du si har vært høyepunktet i karriéren?

– Godt spørsmål, men det var ekstremt deilig å endelig få vinne noe med Klagenfürt i fjor. Å vinne noe med de gutta man har trent, blødd og svetta med i ett år var veldig spesielt. Det kommer jeg aldri til å glemme, understreker 33-åringen.

– Ikke noe å lure på

Haugen definerer seg selv som Vålerenga-gutt opprinnelig, men likevel falt valget på byrival Manglerud Star - som han riktignok har vært innom både på U19-laget, og på lån fra Lørenskog sesongen før han ble utenlandsproff.

– Med totalpakka var det ikke noe å lure på. Det huset her kjøpte vi jo for halvannet år siden, og både foreldrene mine og konas foreldre bor rett i nærheten. Så det føles veldig bra, og hele gjengen gleder seg til neste kapittel i livet. Det blir jo litt sånn når man har vært så mye på reisefot. Bare få landa litt, sier Haugen.

– Hva håper du at du kan bidra med for MS?

– Nå har vi ikke gått gjennom noen målsetting, men det er naturlig å prøve å komme høyere opp på tabellen selvsagt. Det vil jeg tro at alle er enige om. Jeg er jo der for å vinne kamper, og det regner jeg med at alle andre er også. Vi satser jo offensivt, og den positiviteten som er i klubben etter måten de avsluttet forrige sesong på, er jo noe som smitter over. Så jeg håper at jeg kan bidra til at MS skal være en positiv overraskelse til høsten, understreker han.

– Tror du noen i Vålerenga er bitre over at du ikke endte hos dem?

– Nei, det tviler jeg på. De har Steffen Søberg, og det finnes ingen grunn for dem til å endre på det. Han har vært keeperen deres i mange år, og han kommer til å bli det. Han er dritgod, avslutter Haugen.