Idol-Oda hadde gitt opp artistdrømmen – dette fikk henne til å snu

Oda Gondrosen (23) tok en fire års lang pause fra musikkarrieren før Idol-deltakelsen.

Oda Gondrosen (23) fra Fredrikstad er en av topp fem deltakere i årets sesong av Idol.

I løpet av direktesendingene har hun gitt dommerne gåsehud, og stemmen hennes har blitt beskrevet som upåklagelig.

– Jeg lever drømmelivet, nå som jeg får drive med musikk og synge. Idol er en utrolig mulighet, sier Gondrosen på telefon til TV 2.

23-åringen forteller at hun aldri hadde trodd at hun skulle nå så langt i musikkonkurransen.

– Jeg har prøvd før, både i Idol og The Voice, men så la jeg drømmen på hylla. Jeg er glad for at jeg tok sjansen en gang til, sier hun.

Se video av Odas opptreden i forrige direktesending i toppen av saken.

Idol og The Voice

Dette er nemlig ikke første gang hun er med på en musikkonkurranse på TV. Da hun var 16 år kom hun videre fra audition i Idol, og da hun var 19 år røk hun ut av The Voice like før direktesendingene startet.

IDOL-STJERNE: Oda Gondrosen. Foto: Espen Solli / TV 2
IDOL-STJERNE: Oda Gondrosen. Foto: Espen Solli / TV 2

Selv om hun ikke angrer på deltakelsene, innser hun nå at hun var for ung for en slik musikkonkurranse da.

– Da jeg var med på Idol som 16-åring, var jeg en helt annen person. Jeg var sjenert og turte nesten ikke å snakke til kamera. Jeg var ikke klar for å være med på noe sånt, sier hun.

– I The Voice var det kjipt å ryke ut like før livesendingene. Det føltes ut som at jeg røk ut på målstreken. Jeg innså da at dette er en drøm som ikke er lett å oppnå og at man må jobbe hardt for å lykkes som artist, sier hun videre.

La musikken på hylla

Gondrosen forteller at hun satt og ventet på at ting skulle skje etter The Voice-deltakelsen i 2015, men de store tilbudene uteble.

– Selv om jeg ikke kom kjempelangt i konkurransen, så tenkte jeg at dette var min sjanse. Men jeg forstod ikke hvordan jeg skulle komme seg opp og fram. Jeg tenkte at noen ville hjelpe meg, men jeg gjorde ingenting selv for å få kontakter i musikkbransjen. Jeg prøvde å synge litt, men det ble liksom ikke noe av det, sier hun.

Hun fikk sangoppdrag i bryllup og ga ut en egen låt, men der stoppet det. Noen måneder etter The Voice begynte hun på sykepleierstudiet, og da ble musikkdrømmen lagt på hylla.

– Da jeg studerte gikk det mye tid til eksamen og praksisjobbing. Jeg elsker å være sykepleier, men jeg tenkte hele tiden at jeg må synge mer, siden det gjør meg gladere, sier hun.

Alt snudde

Så skjedde det noe i fjor høst som snudde om på alt. Etter en fire års pause fra musikken, jobbet hun som sykepleier i Fredrikstad kommune og tok et årsstudium som ekstra utdanning. Så fikk hun en melding i innboksen.

Meldingen var fra en som jobber i Idol-produksjonen og var på utkikk etter nye deltakere. TV-programmet ville ha henne med som deltaker igjen.

– Egentlig hadde jeg lagt tanken om flere TV-konkurranser død, så jeg svarte nei og sa at det ikke var noe for meg. Men så ringte de meg for å ta en prat, og da fristet det mer og mer, sier hun.

For noen måneder siden møtte hun opp på Idol-audition sammen med samboeren Martin som akkompagnerte henne på gitar, og siden da har dommerne og TV-seerne sendte henne helt til topp fem i Idol.

– Har vokst

Nå, syv år etter hennes første Idol-deltakelse, føler hun seg mye tryggere som artist.

– Jeg har vokst og blitt en helt annen person. Men jeg er veldig glad for at jeg var med som tenåring. Jeg tror ikke at jeg hadde vært så tøff og trygg på meg selv nå, om jeg ikke hadde utfordret meg selv da. Jeg har prøvd og feilet, og nå våger jeg å følge drømmen min, sier hun.

23-åringen tror hun har hatt godt av den fire års lange pausen.

– Nå er jeg tilbake med ny giv og inspirasjon, sier hun.

Denne gangen er hun forberedt på å jobbe hardt etter Idol, uansett om hun vinner eller ikke.

– Jeg vil lage musikk og få hjelp til å skrive egne låter. Også hadde det vært gøy å være med på Stjernekamp eller Melodi Grand Prix. Det er slike ting jeg har lyst til å gjøre etter hvert, sier hun.

Synger to låter

I fredagens Idol-direktesending skal de fem gjenværende deltakerne synge låter som dommerne har valgt ut, samt norske låter.

Dette er låtene som dommerne har valgt:

Aniston Mariyampillai (16) fra Bergen skal synge «Diamonds» av Rihanna.

Bendik Solberg (20) fra Skaun skal synge «High Hopes» av Panic at the Disco.

Mari Eriksen Bølla (15) fra Bryne skal synge «Wrecking Ball» av Miley Cyrus.

Oda Gondrosen (23) fra Fredrikstad skal synge «Bleeding Love» av Leona Lewis.

Tore Pedersen (17) fra Sunndalsøra skal synge «Blinding Lights» av The Weeknd.

Dette er de norske låtene:

Aniston skal synge «Ka du håpa på» av Inge Bremnes.

Bendik skal synge «Hjerteknuser» av Kaizers Orcherstra.

Mari skal synge «Fem fine frøkner» av Gabrielle.

Oda skal synge «Urettferdig» av Unge Ferrari og Hkeem.

Tore skal synge «En natt forbi» av Jan Eggum.

Se Idol fredag kl. 20.00 på TV 2 og TV 2 Sumo.

.

Har du fått med deg disse Idol-klippene?