RYKKET UT: Politiet mener at den siktede mannen i 30-årene hadde til hensikt å drepe de tre personene som ble knivstukket på Ammerud mandag ettermiddag.
RYKKET UT: Politiet mener at den siktede mannen i 30-årene hadde til hensikt å drepe de tre personene som ble knivstukket på Ammerud mandag ettermiddag. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix

MAnn i 30-årene varetektsfengslet:

Politiet: Prøvde å drepe tre personer med kniv

En mann i 30-årene ble onsdag varetektsfengslet i to uker. Han er siktet for tre drapsforsøk og ett tilfelle av vold etter et knivangrep på Ammerud i Oslo mandag.

Knivstikkingen skjedde i tilknytning til en bolig i Ammerudveien i Oslo mandag. En mann i 30-årene ble pågrepet etter kort tid.

– Han nekter straffskyld for drapsforsøk, og han har gjennomført et lengre avhør der han har forklart seg på en god og ryddig måte, sier mannens forsvarer, advokat Christian Flemmen Johansen, til TV 2.

– Hva har han forklart?

– Det ønsker jeg av hensyn til etterforskningen ikke å gå inn på nå.

Vold mot kvinne

Politiadvokat Kari Kirkhorn opplyser at politiet har siktet mannen for å ha forsøkt å drepe tre menn i 30-årene. I tillegg er han siktet for ett tilfelle av vold mot en jevnaldrende kvinne.

Tilstanden til de to av de skadde ble mandag betegnet som kritisk, men begge er utenfor livsfare.

– Politiet har en formening om hva som har skjedd, men vi kan foreløpig ikke si mye om hendelsesforløpet, sier Kirkhorn.

– Hva er relasjonen mellom den siktede og de fornærmede?

– De er ikke ukjente for hverandre. Det er ikke snakk om tilfeldige ofre for blind vold, sier politiadvokaten.

Tidligere domfelt

Også av fengslingskjennelsen fremgår det at siktede har «en tilknytning til flere av de fornærmede».

– Hva tenker han om at to personer ligger kritisk skadd på sykehus?

– Han har tanker om det, og de tankene har han delt med politiet, sier advokat Flemmen Johansen.

Den siktede mannen ble første gang domfelt som 17-åring da han var med på å true til seg to mobiltelefoner med øks. Senere er han blitt domfelt for flere ran, voldsepisoder og trusler.

Hans siste dom kom i 2017 – da for en rekke narkotikalovbrudd.

– Han er tidligere domfelt, men har den senere tid ikke hatt noen nye forhold. Han har levd det jeg forstår som et helt normalt liv, sier Flemmen Johansen.