PLAGET AV SYKDOM: Inter-troppen hanglet før kampen mot Cagliari i januar.
PLAGET AV SYKDOM: Inter-troppen hanglet før kampen mot Cagliari i januar. Foto: Emilio Andreoli

Lukaku hevder at «23 av 25» Inter-spillere hadde koronasymptomer i januar

Inter-stjernen Romelu Lukaku hevder at nesten alle klubbens A-lagsspillere var syke på nyåret, i perioden før koronaviruset ble påvist i Europa.

Det forteller den belgiske kraftspissen i et intervju med det belgiske TV-kanalen Vier.

– Vi hadde en uke fri i desember (romjulen). Vi returnerte til arbeidet, og jeg sverger på at 23 av 25 spillere var syke. Jeg kødder ikke, sier Lukaku.

– Vi spilte mot Radja Nainggolans Cagliari, og etter omtrent 25 minutter måtte en av forsvarsspillerne våre forlate banen. Han besvimte nesten og kunne ikke fortsette, fortsetter han.

Kampen Lukaku snakker om ble spilt i Milano 26. januar, og Inter-stopper Milan Skriniar måtte byttes ut i kampens 17. minutt. Etter oppgjøret opplyste Inter via Twitter at Skriniar måtte erstattes som følge av influensasykdom.

Ble ikke testet

– Alle hostet og hadde feber, sier Lukaku videre i intervjuet som er gjengitt av Sky Sports.

– Jeg følte meg mye varmere enn normalt da jeg varmet opp. Jeg hadde ikke hatt feber på flere år.

Koronaviruset var oppdaget i Kina på det tidspunktet, men det var ikke påvist smitte i Italia. Dermed ble ikke Inter-spillerne testet. De to første virustilfellene i landet ble registrert 31. januar.

– Etter kampen var det planlagt en middag med gjester, men jeg bare takket dem og gikk rett i seng. Vi ble ikke testet for covid-19 på det tidspunktet, så vi får aldri vite svaret, sier Lukaku.

Inter har fortsatt ikke hatt noen påviste koronatilfeller.

(©NTB)