Grønnkål og spinatsuppe

Nydelig energisuppe som serveres med et saftig ostefylt brød. Se også tips til hvordan tørt brød blir som nytt.

Grønnkål og spinatsuppe servert med ostefylt brød.

Tips: For de som har mulighet kan gjerne årets første nesleblader brukes i suppen.

Ostefylt brød lager du mens suppen trekker. Se tips til hvordan tørt brød blir som nytt.

Dette trenger du til suppen:

  • 250-300 g blanding av grønnkål og fersk spinat (ferdig renset), eventuelt rester av andre rå grønnsaker (eventuelt kokte grønnsaker tilsettes i kasserollen med de kokte grønnsakene rett før kokevannet helles av)
  • 6 dl kylling eller grønnsakkraft
  • 1-2 fedd hvitløk (kan sløyfes)
  • 1 purre (stor purre, bruk kun det grønne)
  • Flytende Melange med rapsolje (etter samarbeid med produktplassering)
  • 3-4 ss crème fraiche
  • Salt og pepper
  • Revet muskatnøtt

Slik gjør du:

Skyll godt av grønnkål (spinat), la den renne godt av seg, riv eller grovhakk grønnkål og snitt opp det grønne på purren og legg i kokende lettsaltet vann, kok opp på nytt. Hell av kokevannet og avkjøl i iskaldt vann. Surr finhakket hvitløk i olje, tilsett godt avrent grønnkål og purre, hell på kyllingkraft og kok opp og la trekke i 4-5 minutter. Bruk en stavmikser kjør til en glatt suppe. Rør inn crème fraiche. Smak til med salt, pepper og revet muskatnøtt.

Ostefylt brød:

  • 1 landbrød (ovalt brød), eventuelt vanlig brød, se tips
  • 1 dl flytende Melange med rapsolje
  • 2-3 ss kremost med urter
  • 1 fedd hvitløk (kan sløyfes)
  • 1 god håndfull friske urter eller 2 ts tørkede urter (bruk en blanding av det du har)
  • Ca. 150 g finrevet hvit ost (riv og bland sammen de restene du har)

Varm stekeovn til 200 grader. Kjør sammen flytende Melange med kremost til en glatt masse, tilsett urtene mot slutten. Rør inn finrevet ost. Skjær/kutt ruter i brødet, ikke helt igjennom. Fyll urteblandingen i hullene, dryss over finrevet ost og dyttt ned i brødet. Stek på midterste rille i varm stekeovn i 8-10 minutter, til osten har smeltet og er gylden. Server nystekt.

Tips:

Har du rester av et vanlig avlangt brød, skjær det i skiver nesten igjennom og fordel fyllet og osten imellom skivene og stek som beskrevet.

Tips:

Brødet kan også serveres som en egne rett med salat som tilbehør. Tilsett eventuelt finstrimlet fersk skinke eller spekemat.