BLITT FORELDRE: Kristoffer Tømmerbakke med forloveden Rakel Susanne Olsen.
BLITT FORELDRE: Kristoffer Tømmerbakke med forloveden Rakel Susanne Olsen. Foto: Stian Lysberg Solum

Måtte vente på parkeringsplassen da han ble pappa for første gang

GOD KVELD NORGE (TV 2): Kristoffer Tømmerbakke (36), kjent fra rapduoen «Erik og Kriss», og forloveden har blitt foreldre til ei lita jente.

Det bekrefter Tømmerbakke til God kveld Norge.

Rapartisten er forlovet med Rakel Susanne Olsen (34), og de ble begge foreldre for første gang.

– Når jeg går rundt og bærer henne om natten, så må jeg innrømme at jeg aldri har hatt det bedre. Helt rått! forteller den nybakte faren til God kveld Norge.

Lille Josephine kom til verden 14. april, men det var først på søndag at paret delte den hyggelige nyheten i sosiale medier.

– Det går kjempebra med mamma og baby. Jeg må si at vi storkoser oss, forteller Tømmerbakke.

Ventet på parkeringsplassen

Men den ferske pappaen fikk ikke være tilstede under fødselen, grunnet praksisen som er innført på sykehusene under koronaepidemien. Han var likevel ikke langt unna.

TRILLETUR: Livets første trilletur. Foto: Privat
TRILLETUR: Livets første trilletur. Foto: Privat

– Jeg satt og ventet på parkeringsplassen på Rikshospitalet. Selv om det var forferdelig å være uviten om hva som foregår, så har jeg veldig respekt for rutinene. Det var som det kule utestedet jeg ikke fikk komme inn på, forteller Tømmerbakk.

Men så ringte de og sa at den nybakte pappaen fikk komme inn.

– Da løp jeg opp fra parkeringsplassen. Følte meg som Hugh Grant i en romantisk komedie, sier han og fortsetter:

– Jeg satt meg på et rom også trillet hun lille jenta inn. Jeg gikk i sjokk. Verdens beste følelse å gå fra parkeringsplass til liten baby.

Vekke fra de

Tømmerbakke opplyser at fødselen gikk bra og sier han har enorm stor respekt for kjæresten og kvinner etter den store opplevelsen.

– Man føler seg utilstrekkelig som mann! Man blir mindblown av hele prosessen og hvor sterk og rå hun er, forteller han.

FORLOVET: Fra dagen kjæresteparet forlovet seg i Lofoten, hvor Rakel er fra. Foto: Privat
FORLOVET: Fra dagen kjæresteparet forlovet seg i Lofoten, hvor Rakel er fra. Foto: Privat

Etter fødselen fikk han ikke være på sykehuset sammen med mor og baby, men etter noen dager så fikk han hente lille Josephine hjem.

– Da tror jeg aldri jeg har vært så rørt før. Vi har facetimet veldig mye, tre dager i strekk når jeg satt hjemme, forteller han.

Han skryter imidlertid av folkene på sykehuset.

– Jeg følte at alle der oppe gjorde en så fantastisk jobb. Det var veldig betryggende for pappa at alle følte seg bra, forklarer Tømmerbakke.

Forlovelse på vent

Paret forlovet seg i 2015, men bryllup lar fortsatt vente på seg.

– Vi blir forlovet til vi finner ut hvor vi skal gifte oss. Akkurat nå er det mye større og ha fått en jente i hus, og vi koser oss mye med det!

Som artist i en litt stille musikkbransje for tiden, blir det mye tid til å fokusere på den nye familien, ifølge rapperen.

– Man kjører litt sikksakk for å holde oss på avstand, men likevel føles det utrolig godt å ha tiden til å bry seg om bare det akkurat nå, forteller han.

Slipper ny musikk

Sammen med Erik Mortvedt er han del av den kjente musikkgruppa «Erik og Kriss», og de to har gjort stor suksess siden de slo gjennom tidlig på 2000-tallet.

Nå kan Tømmerbakke fortelle at de tross omstendighetene med koronaviruset slipper ny musikk allerede på fredag.

ERIK OG KRISS: De har laget hits på løpende bånd siden 2002.
ERIK OG KRISS: De har laget hits på løpende bånd siden 2002. Foto: Tor Gunnar Berland

– Det er et album vi har jobba med i ett års tid. I det vi begynte å rulle det ut så ble det jo full stans, noe man ikke kan planlegge, men vi har bestemt oss for å kjøre på og heller være litt kreative.

Låten som slippes på fredag er et samarbeid med tidligere realitydeltager og artist Adrian Sellevoll.

– Selv om det er litt tungt at alle konserter går ut vinduet, så må vi bare fortsette og jobbe hardt, sier han og legger til:

– Jeg må innrømme at jeg har jo tenkt tanken flere ganger at dette er veldig veldig kjipt, økonomisk for musikere og sånne ting, men jeg har samtidig hatt i bakhodet at det er veldig mange andre det er verre for, sier Tømmerbakke.