FEIL KJØNN: Saff Saffery (til venstre) ble omtalt som en kvinne i Tiger King-serien. Bildet av Joe Exotic er tatt i Santa Rosa County Jail, januar, 2019.
FEIL KJØNN: Saff Saffery (til venstre) ble omtalt som en kvinne i Tiger King-serien. Bildet av Joe Exotic er tatt i Santa Rosa County Jail, januar, 2019. Foto: Ruba/Backrid UK/Scanpix

Fikk feil kjønn i Tiger King-serien

Dyrepasseren Saff Saffery fikk feil navn og kjønn i den elleville Tiger King-serien.

«Tiger King» har blitt en av Netflix største suksesser gjennom tidene og hele verden snakker om TV-serien som ble sluppet 20. mars.

Feil navn

En av de involverte i serien er dyrepasseren Saff Saffery (33). Han forteller nå at han gjennom hele serien har blitt omtalt som en kvinne og blitt kalt feil navn. Dette til tross for at han identifiserer seg som en mann, skriver Daily Mail.

I dokumentarserien blir Saff omtalt som «Kelci», et navn Saff ikke har brukt på 20 år. Til Esquire forteller Saff om sin samtale med mannen bak Tiger King-serien, Robert Moor.

– Han spurte meg: «Hva foretrekker du, Saff eller Kelci?» Selvsagt svarte jeg Saff, siden det har vært navnet mitt de 20 siste årene. Jeg var i militæret før jeg begynte å arbeide i dyreparken og der bruker de kun etternavn. Så Saff var navnet jeg foretrakk. Og jeg har alltid vært «han» siden jeg kunne si det selv, forteller Saff Saffery til Esquire.

Amputerte venstre arm

Saff Saffery passet på tigrene til Joe Exotic i dyrehagen hans. I 2013 ble han angrepet av en stor tiger og mistet hånden og deler av underarmen. Til tross for skadene fortsatte han å jobbe for «Tiger King».

Han valgte å amputere den skadde venstrearmen og komme tilbake på jobb kun en uke etter ulykken.

At Saff Saffery hadde blitt omtalt med feil kjønn i TV-serien fikk oppmerksomhet i sosiale medier etter at TV-serien hadde hatt prémiere på Netflix. Det fikk mannen bak «Tiger King», Robert Moor, til å gå ut på Twitter å forklare:

– Saff, personen som ble angrepet av tigeren, fortalte til meg en rekke ganger at han er transseksuell og foretrekker å kalles Saff og ikke Kelci. Så vær vennlig og gjør det dere også, skrev han på Twitter.

–Aldri plaget meg

Saff Saffery sier til Esquire at det ikke plager han nevneverdig og bli omtalt ved feil kjønn.

– Jeg bryr meg ikke om at de kaller meg «hun» og jeg bryr meg ikke at de kaller meg «han». Daglig blir jeg kalt sytten ulike ting, og det har aldri plaget meg, avslutter han i intervjuet.