OLJEFONDET: I slutten av mars ble det kjent at Nicolai Tangen er ny sjef i Oljefondet, Statens pensjonsfond.
OLJEFONDET: I slutten av mars ble det kjent at Nicolai Tangen er ny sjef i Oljefondet, Statens pensjonsfond. Foto: Nina E. Rangoy / NTB Scanpix

NRK: Vil mest sannsynlig granske ansettelsen av Tangen

Representantskapet i Norges Bank vil etter all sannsynlighet sette ned granskning av prosessen rundt ansettelsen av Nicolai Tangen som ny sjef for oljefondet.

Formelt skal en egen komité på fem personer avgjøre om det skal innkalles til et ekstraordinært møte i representantskapet, men beslutningen er i praksis allerede tatt, melder NRK.

– De tilbakemeldinger jeg har fått, fra medlemmer både i Den faste komité og representantskapet, heller vel til at det blir et ekstraordinært møte. Dette er ikke noen normal situasjon, sier representantskapets leder Julie Brodtkorb til kanalen.

Neste møte i representantskapet skulle holdes 11. juni, men Brodtkorb mener det er viktig å få i gang prosessen så snart som mulig.

– Slik saken har utartet nå, tror jeg det er positivt og viktig å få gjort det nå, framfor å vente til vårt møte i juni, sier hun.

Representantskapets rolle er å ha tilsyn med Norges Bank og med oljefondet.

Det blir da opp til representantskapet å se på om hovedstyret i Norges Bank gjorde en god nok jobb da de ansatte Nicolai Tangen som ny sjef for oljefondet. Det vil også se på om avtroppende sjef Yngve Slyngstad opptrådte innenfor regelverket da han deltok på det påkostede seminaret i USA.

(©NTB)