STOPP: USAs president Donald Trump vil midlertidig stanse all innvandring til landet.
STOPP: USAs president Donald Trump vil midlertidig stanse all innvandring til landet. Foto: Mandel Ngan/AFP

Donald Trump stanser all innvandring til USA

USAs president Donald Trump vil midlertidig stanse all innvandring til landet, som et ledd i landets kamp mot koronaviruset.

Presidenten kommer med kunngjøringen på Twitter natt til tirsdag.

– I lys av angrepet fra Den Usynlige Fienden, i tillegg til behovet for å beskytte arbeidsplassene til våre FANTASTISKE amerikanske borgere, signerer jeg en ordre for å midlertidig stanse innvandring til USA, skriver Trump.

Presidenten har tidligere stanset all innreise fra Kina og Europa for å begrense spredningen av viruset. Nå vil han også beskytte amerikanske jobber.

Samtidig som koronaviruset har krevd mer enn 42 000 amerikanske menneskeliv, har pandemien rammet det amerikanske arbeidsmarkedet hardt. Over 22 millioner amerikanere har søkt om arbeidsledighetstrygd de siste fire ukene, et rekordhøyt antall arbeidsledige.

Trumps avgjørelse om å stenge grensene føyer seg inn i rekken av strenge tiltak administrasjonen har innført de siste ukene, skriver New York Times.

Tidligere har den amerikanske regjeringen stanset asylsøkere og papirløse innvandrere fra å komme inn i landet. Trump har høstet kritikk for tiltaket, og anklages av enkelte for å utnytte pandemien til å fremme en streng innvandringspolitikk.