Carragher syntes synd på sjefen: – Han hadde ikke makten til å si nei

– Han følte nok at han stod i gjeld til eierne, sier Jamie Carragher om Brendan Rodgers i ferskt intervju.

Se Matchball på TV 2 Sumo og Premium mandag fra 20.00 - sniktitt i vinduet øverst!

– Jeg syntes litt synd på Brendan Rodgers. Det gav ham ikke noen fordeler. Han hadde ikke makten til å si «nei». Han hadde akkurat fått jobben og følte nok at han stod i gjeld til eierne.

RUTINERT: Carragher spilte 737 kamper for Liverpool og var en av de mest rutinerte spillerne i ligaen da Brendan Rodgers ankom klubben.
RUTINERT: Carragher spilte 737 kamper for Liverpool og var en av de mest rutinerte spillerne i ligaen da Brendan Rodgers ankom klubben. Foto: Andrew Yates/AFP

Det sier Liverpool-helten Jamie Carragher i et ferskt intervju med nettstedet «The Athletic», som har tatt for seg dokumentarserien som fulgte Liverpool i 2012, titulert «Being: Liverpool – the inside story of the documentary the stars try to forget».

I serien fulgte TV-team fra Fox Sports alt som skjedde i korridorene til Liverpool Football Club mellom april og september 2012, i en forløper til dagens suksesshistorier som «Sunderland Til I Die» og TV 2 Sumo-dokumentaren «Alle Gutta», som fulgte Mjøndalen i Tippeligaen.

I mandagens Matchball-sending tas diskusjonen rundt sportsdokumentarer (ja eller nei?). Se forsmak på Matchball i videovinduet øverst og hele programmet på Sumo og Premium mandag fra 20.00!

Carragher tror Klopp ville sagt nei

Liverpool-serien gav fansen et unikt innblikk i det som foregikk, men pågikk altså ikke uten dramatikk. Serieskaperne fra USA hadde, med bakgrunn i klubbens amerikanske eierskap, allerede avtalt med daværende manager Kenny Dalglish å være «flue på veggen», og Carragher tror ikke nyansatte Rodgers - som altså ankom Liverpool halvveis i TV-teamets prosess - turte å si nei.

– Dersom Jürgen Klopp hadde kommet inn på det tidspunktet, tror jeg han bare ville sagt: «Jeg gjør ikke det», og eierne ville akseptert det. Men Brendan følte sannsynligvis at han ikke var i posisjon til å stille spørsmål ved det, forteller Carragher i dag. Rodgers ble filmet mens han skrev kontrakt, mens han holdt lagmøter og i garderoben på kampdag, og er blant annet kjent for sitt konvolutt-øyeblikk, utskjellingen av Raheem Sterling, samt presentasjonen av den nye signeringen Joe Allen fra gamleklubben Swansea.

Rodgers - tydelig klar over at kameraene er til stede - proklamerer da at hans nye signering er «Den walisiske Xavi». Veteranstopper Carragher var selv inne i sin siste sesong som Liverpool-spiller da serien ble sluppet, men hevder at den ikke påvirket verken lagkameraten Allen eller de andre spillerne.

– Jeg vil ikke si at alt det opplegget påvirket Joe Allens karriere eller noen av de andre spillere, men jeg tror det faktisk påvirket Brendan mer enn noen andre. Jeg tror kanskje Brendan følte behov for å heve seg for kameraene. Han var en ung og fremadstormende manager, som nettopp hadde spasert inn i en enorm klubb. Han omfavnet kameraene i stedet for å vike bort fra dem. Han overdrev det nok litt, sier Carragher.

PS! «Being:Liverpool» ble i sin tid også sendt på TV 2 Sumo, men er av rettighetsmessige årsaker dessverre ikke tilgjengelig i dag.

Sulteforet på sportsdokumentarer? Se Brede Hangelands møte med gamle lagkamerater. Episode 1: John Arne Riise