Bob Dylans konsert i Drammenshallen i 1981. Arkivfoto: Ann Dahl / NTB scanpix
Bob Dylans konsert i Drammenshallen i 1981. Arkivfoto: Ann Dahl / NTB scanpix Foto: Scanpix

Håndskreven Dylan-tekst til salgs for over 22 millioner

Bob Dylans skrev den legendariske låten «The Times They Are A-Changin’» på 1960-tallet for hånd. Nå kan skribleriene bli dine for 22,75 millioner kroner.

Det er Reuters som melder om verdensrekorden for en rockelåtskisse, håndskrevet utkast, prisen er altså 22 millioner amerikanske dollar.

Det er Gary Zimet, eier av Moments in Time i Los Angeles som selger autografer og den slags, som søndag opplyser at han er i besittelse av et ark revet fra en notatblokk. Håndskrevet, med litt endringer og skriblerier, skal dette være det originale utkastet til «The Times They Are A-Changin’» og ha vært eid av Dylans nåværende manager, Jeff Rosen, men blir nå solgt av en anonym samler.

– Dette er ikke en auksjon. Det er et privat salg. Førstemann til mølla, sier Zimet til Reuters.

Da Dylans håndskrevne tekst til «Like a Rolling Stone» gikk under hammeren på Sotheby’s i New York i 2014, oppnådde låtskissen 2 millioner dollar, som var 12,2 millioner kroner i henhold til datidens valutakurs. Uansett var det rekord for håndskrevet rocketekst den gangen, langt over forrige rekord, som da var fra 2010. Det var «A Day in the Life» – nedtegnet av John Lennon – og solgt for rundt 7 millioner kroner.