KLAR TALE: Alexander Søderlund mener sin nye klubb spiller mer teknisk fotball enn Rosenborg.
KLAR TALE: Alexander Søderlund mener sin nye klubb spiller mer teknisk fotball enn Rosenborg. Foto: BK Häcken

Søderlund: – Häcken er bedre teknisk enn Rosenborg

Alexander Søderlund mener Rosenborg spilte «maskin-fotball». Angriperen trives langt bedre med spillestilen i sin nye klubb BK Häcken.

Alexander Søderlund skrev i februar under for BK Häcken i Allsvenskan.

Den 187 centimeter lange angriperen forlot Rosenborg etter totalt fem år i klubben til fordel for den svenske klubben. Søderlund fikk med seg 118 kamper og 55 mål for Rosenborg i løpet av sine to opphold på Lerkendal, og ble i 2015 toppscorer i Eliteserien med 22 mål.

32-åringen legger ikke skjul på at han stortrives i sin nye klubb.

– Teknisk bedre enn Rosenborg
Haugesunderen mener BK Häcken er bedre teknisk enn Rosenborg og kommer til å kjempe om titler i Allsvenskan.

– Om vi bare tør si at vi skal vinne noe, så skal vi nok klare det. Man må ha en sterk tro på at vi er her for å vinne. Jeg har ikke spilt mot de beste lagene i Sverige, men jeg er sikker på at vi kvaliteter til å vinne mot alle lag. Teknisk er Häcken bedre enn Rosenborg, for eksempel. Jeg går gjerne i dueller og hjelper til å vise veien under kampene, sier Søderlund i et intervju med BK Häckens hjemmeside.

Han mener spillestilen til sin nye klubb er mye mer spennende enn det han beskriver som «Rosenborgs maskin-fotball».

– Jeg har spilt ensom angriper i mange år, så det er ingen problem å komme inn i den rollen. Så er det ekstra fint å ha noen i den nære tierrollen, det har jeg ikke hatt tidligere. Vi spiller veldig fin fotball her, noe som er veldig kult. I Rosenborg var det mer «maskin-fotball» – direkte og rett på, mens her er det mer teknisk og mye flere kombinasjoner. Det føles spennende, konkluderer 32-åringen.

TV 2-ekspert: – Naturlig at han sier noe sånt
TV 2-ekspert Jesper Mathisen tror nok at Søderlund har et aldri så lite poeng når angriperen uttaler at BK Häcken er et mer teknisk lag enn Rosenborg.

– Basert på fjorårets sesong så vil jeg tro det var mange lag som var bedre teknisk enn Rosenborg, for da var det mye krøll, smiler Mathisen.

Før han legger til:

– Men for å være litt mer alvorlig, så er det jo naturlig at Søderlund sier noe sånt som dette. Det hadde vært veldig rart om han hadde sagt noe annet. Det skulle tatt seg ut om han plutselig uttalte at Häcken var mye dårligere teknisk enn Rosenborg, at den svenske ligaen var mye dårligere enn den norske, og at sin nye klubb var mye dårligere enn Rosenborg. Det hadde vært rart. Når en spiller kommer til en ny klubb, så vil han alltid snakke den opp, poengterer Mathisen.

TV 2-eksperten sliter imidlertid å skjønne helt hva Søderlund legger i ordene «bedre teknisk».

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.
TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen. Foto: Lise Åserud

– Hva vil det si å spille mer teknisk? Det går jo på hvordan du definerer det. Det er mye man kan legge i det, og mange lag har spillere med forskjellige teknikker, så det å sammeligne hvem som er de best tekniske lagene er ikke lett, sier han.

Håper Søderlund får fart på karrieren igjen
Mathisen mener Rosenborg hadde kjempet i toppen av Allsvenskan med det mannskapet laget har nå. Søderunds nye klubb fra Göteborg ble nummer seks i Allsvenskan i fjor.

– At Rosenborg hadde kjempet i toppen av svensk fotball er jeg ganske sikker på. Jeg tror ikke de beste norske lagene står kvalitetsmessig tilbake i forhold til de beste lagene i den svenske ligaen. Den svenske ligaen har noen fantastiske derby med enorm stemning på tribunen, men det som blir levert på de øverste divisjonene på banen i Norge og Sverige er ganske likt, sier han.

Han håper at Søderlund virkelig lykkes i svensk fotball, og kan få litt fart på karrieren igjen.

– I den siste sesongen i Rosenborg så virket jo Søderlund litt ferdig, og uten den kraften du er nødt til å ha for å levere. Kanskje kan han vinne noe i sin nye klubb, og det virker som han trives godt i et nytt land. Jeg tror Søderlund kan bli en fin signering i hans nye klubb når fotballen starter opp igjen, konkluderer TV 2s fotballekspert.

– En bedre by enn Trondheim
Søderlund selv legger ikke skjul på at han trives bedre i sin nye by Göterborg enn det han gjorde i Trondheim.

– Det er spennende å bo i Göteborg, og det er også et bedre sted enn Trondheim. Været frem til nå har vært helt fantastisk, jeg har nesten vært mer ute her enn jeg var sammenlagt i Trondheim de siste to årene. Min samboer og tre år gamle sønn kom hit til påske, og jeg er nå på plass med leilighet og familie, så nå er det bare å starte på den forhåpentligvis fine karrieren i Sverige, fastslår han.