Dina Matheussen (16) ute av Idol

16-åringen fra Asker ute av sangkonkurransen.

Fredag kveld var det duket for den fjerde direktesendingen i årets Idol. Denne gangen måtte deltakerne synge en duett, samt en solo-opptreden av en aktuell hitlåt.

På slutten av kvelden ble det klart at Dina Matheussen (16) hadde fått færrest stemmer av tv-seerne, og er ute av sangkonurransen.

Fikk skryt

16-åringen imponerte i kveld med sin versjon av låta «Adore you» av Harry Styles. Hun fikk mye skryt av dommerne, som mente at den rolige låten kledde henne, og at hun har vokst som artist i løpet av konkurransen.

– Jeg tror ikke du hadde gjort det så bra for fire uker siden, men nå skjer det ting, sa dommer Silje Larsen Borgan.

Tidligere på kvelden sang hun også duett med Mari Bølla (15).

– Dere to er stjerner, skrøt dommerne.

Ble ikke reddet

Under direktesendingene har Idol-dommerne mulighet til å «redde» en av deltakerne som ryker ut av konkurransen, slik at vedkommende likevel går videre.

Hittil har ikke dommertrioen bestående av Tshawe Baqwa, Silje Larsen Borgen og Andreas «TIX» Haukeland benyttet seg av denne muligheten, og det skjedde heller ikke i kveld.

De gjenstående deltakerne i konkurransen etter kveldens resultat er Bendik Solberg (20) fra Skaun i Trøndelag, Aniston Mariyampillai fra Bergen, Oda Gondrosen fra Fredrikstad, Tore Pedersen fra Sunndalsøra i Møre og Romsdal og Mari Eriksen Bølla (15) fra Bryne i Rogaland.

På grunn av koronasitasjonen har det ikke vært noe publikum under vårens Idol-direktesendinger så langt, og familie og venner heier fra stua hjemme via video.