PÅ LOVE ISLAND: Her er Ida Myren, Thammy Dias, Nora Haukland, Iselin Nordøy, Mie Mack Cappelen og Oda Lindsetmo fotografert under innspillingen i Argentina i januar.
PÅ LOVE ISLAND: Her er Ida Myren, Thammy Dias, Nora Haukland, Iselin Nordøy, Mie Mack Cappelen og Oda Lindsetmo fotografert under innspillingen i Argentina i januar. Foto: Marit Grøtte / TV 2

Love Island-Thammy har fått påvist korona: – Intens smerte

Realitydeltakeren Thammy Dias (29) forteller at hun ble redd da hun fikk vite at hun er smittet av koronaviruset.

Love Island-deltaker Thammy Dias (29) har fått påvist koronasmitte.

I et blogginnlegg skriver hun at hun fikk vite om den positive testen torsdag.

– Legen ringte meg i går kveld, og da jeg hørte at testen var positiv, fikk jeg rett og slett sjokk, forteller Dias på telefon da TV 2 ringer.

– Jeg ble veldig redd, siden jeg har slitt med astma siden barndommen og jeg har angst. Jeg har vært redd for at dersom jeg får et panikkanfall eller astmaanfall samtidig som koronaviruset, så kommer jeg til å slite med pusten. Det var ekkelt å få vite at jeg har viruset, sier hun videre.

– Intens smerte

Realitydeltakeren har følt seg dårlig i omtrent seks uker, og hun fikk først påvist bihulebetennelse.

For to uker siden ble formen verre, og hun fikk feber, smerter i kroppen, tung pust, hodepine og kvalme.

Da hun ringte koronatelefonen ble hun henvist til en klinikk i Oslo. Under første legebesøk ble hun ikke testet, men da hun kom tilbake denne uken og fortsatt følte seg dårlig, fikk hun tatt en koronatest.

Dias beskriver det som at hun føler seg svak og utmattet.

– Nå har smertene i kroppen gått vekk, og halsen min er litt bedre. Det som jeg blir mest plaget av, er en intens smerte i hodet. Det er hodepinen jeg er mest bekymret for. Nå går jeg på masse smertestillende og nesespray, sier hun.

Vet ikke hvor hun har blitt smittet

29-åringen har ingen underliggende sykdommer, bortsett fra astma.

– Legen mente at kroppen min generelt sett var frisk, men jeg har dårlig immunforsvar, etter at jeg hadde kyssesyken for mange år siden. Jeg ble også smittet av svineinfluensa. Derfor blir jeg ganske redd når det kommer slike virus, sier hun.

Det har nå gått omtrent syv uker siden Dias kom hjem fra innspillingen av realityserien Love Island i Argentina. Der fant hun kjærligheten med Nathan «Nate» Kahungu (24), og paret har nå blitt samboere i hennes leilighet i Oslo.

SAMBOERE: Her er Nate og Thammy fotografert like etter at de kom hjem til Norge, i slutten av februar.
SAMBOERE: Her er Nate og Thammy fotografert like etter at de kom hjem til Norge, i slutten av februar. Foto: Marit Grøtte / TV 2

Hun forteller at hun har vært forsiktig med tanke på smittefare siden hun kom tilbake til Norge, og at hun har holdt seg inne de siste tre ukene.

– Jeg aner ikke hvor jeg har blitt smittet. Jeg har ikke tatt kollektivtransport siden jeg kom hjem fra Argentina, og de tre siste ukene har jeg ikke truffet andre folk enn Nate og de jeg støter på på butikken. Så jeg kan ha blitt smittet der eller på vei til butikken, sier hun.

I isolasjon og karantene

Samboeren Nate føler seg ikke dårlig, men nå er han plassert i karantene på grunn av at hun har fått påvist viruset.

– Jeg må være i isolasjon så lenge jeg er syk, så jeg er på soverommet, mens han er på stua. Det er kjipt å sitte på soverommet 24/7, men det går bra. Jeg har pc-en min, så jeg kan se på film, og det blir mye prat på Facetime. Om det er noe, så roper jeg bare på Nate, sier hun.

Realitydeltakeren forteller at de får hjelp av venner, deriblant noen av Love Island-deltakerne, til å handle mat.

Har en oppfordring

Nå oppfordrer Dias alle til å ta koronaviruset på alvor.

– Jeg anbefaler alle å være tålmodige, ta dette på alvor og passe på seg selv. Alle må være flinke til å holde avstand, og du må være i karantene hvis du får beskjed om det, sier hun.

– Selv om jeg trodde at jeg var kjempeforsiktig, så har jeg blitt smittet. Jeg har vasket meg på hendene hele tiden og vært så streng mot Nate. Når han har vært ute, har jeg gitt han beskjed om å dusje når han kommer hjem. Likevel har jeg blitt smittet. Jeg unner ingen å få dette viruset, sier hun.