Nå gjør stadig flere hytteeiere dette

Usikre tider gjør at stadig flere hytteeiere ønsker å leie ut. Det gjør utvalget rekordstort for dem som håper på hytteferie til sommeren.

Ifølge Finn er det nå et rekordhøyt tilbud av hytter til leie i landet vårt.

– Det ligger mange hytter og feriehus ledig i store deler av Norge. Vi har vi aldri hatt flere hytter ute, for private nordmenn har i mye større grad lagt ut sine hytter til leie i sommer, og det er nytt, sier direktør Terje Berge i FINN Reise.

Mange er usikre

FINN: Kommersiell direktør i Finn reise, Terje Berge.
FINN: Kommersiell direktør i Finn reise, Terje Berge. Foto: TV 2

For mange utleiere er det den økonomisk usikre situasjonen som lokker dem til utleie av hytta.

– Vi har snakket med en del av disse utleierne, og den store årsaken er at de økonomiske utsiktene er litt mer usikre. Så selv nordmenn som er kjent for å ikke leie ut hytter, de gjør det i større grad nå, sier Berge.

Blant dem som har merket usikkerheten, er hytteutleier Novasol merket.

– Grunnen til at man skal leie ut er nok også å finansiere sine hytter. Nå i disse tider er det nok endel som begynner å permitteres, sier daglig leder Pia Buen i Novasol Norge.

– Veldig godt håp

Pia Buen Novasol merker bedring i hytteleiemarkedet. Foto: Privat
Pia Buen Novasol merker bedring i hytteleiemarkedet. Foto: Privat

Hos Novasol har ukene etter innføringen av hytteforbudet vært knalltøffe, med et ras av avbestillinger. Men nå har norske sommerturister, som i år er avskåret fra å feriere i syden, begynt å bestille hytteferier igjen.

– Det vi har sett etter at hytteforbudet ble opphevet, er at flere nordmenn faktisk bestiller til juli, så bare de siste syv dagene har vi merket stor pågang fra norske kunder som ønsker en hytte i Norge, sier Buen.

Opphevingen av hytteforbudet har fått mange nordmenn til å undersøke hyttemulighetene må nett, og det kan etterhvert gi en god vekst i bestillingene.

– Nå er det nok flere runder før man booker, men den trafikken som er nå gir nå hvert fall et veldig godt håp for norske feriehus, hytter og hoteller i sommer, sier Terje Berge i Finn Reise.