40 sykehusansatte i Narvik i karantene etter kontakt med koronapasient

En pasient som har vært innlagt ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) Narvik i vel en uke, testet onsdag positivt for covid-19. 40 ansatte er satt i karantene, og sykehuset i Narvik kan få utfordringer med driften.

Det opplyser Universitetssykehuset Nord-Norge i en pressemelding torsdag morgen.

– Pasienten ble først innlagt på UNN Narvik grunnet annen alvorlig sykdom, og ble deretter overflyttet til UNN Tromsø. Etter noen dager ble han overført tilbake til lokalsykehuset i Narvik. Under innleggelsen i Tromsø ble pasienten testet for covid-19, med negativt prøvesvar, skriver sykehuset i meldingen.

En uke etter at han ble overflyttet tilbake til Narvik, utviklet han symptomer på koronavirus, og pasienten ble på nytt testet, og dette prøvesvaret var positivt, opplyser sykehuset.

– Krevende

Fungerende direktør ved UNN Marit Lind sier til TV 2 at det er gjort en vurdering på at smittesporing kun er aktuelt ved sykehuset i Narvik, ikke i Tromsø.

– Vi har sett mange andre eksempler på at selv om man har negative prøver, kan det likevel komme positive senere, sier Lind.

Det at mange ansatte er satt i karantene, kan føre til utfordringer for driften da sykehuset er lite.

– Når 40 av staben blir borte fra et sykehus, merkes det. Det vi har gjort, er å begrense aktiviteten, sier Lind.

Sykehuset i Narvik har 540 ansatte.

Blant annet vil øyeblikkelig hjelp-pasienter som ikke må til UNN Narvik, bli ivaretatt av UNN Harstad og UNN Tromsø.

Pasienter som kan skrives ut til eget hjem eller andre institusjoner, blir skrevet ut i løpet av dagen. Andre pasienter overføres til UNNs øvrige driftsenheter i Harstad og Tromsø.

Sykehuset melder videre at de jobber med å få full oversikt over situasjonen.

I enerom

Mange medarbeidere ved UNN har hatt kontakt med pasienten uten å vite at han var bærer av koronavirus.

Omtrent 40 ansatte ved sykehuset i Narvik har vært i kontakt med pasienten, og de ble fra onsdag satt i en ukes karantene. De vil bli testet for koronaviruset i løpet av uka.

Pasienten har ligget på enerom, og sykehuset vurderer derfor at det er lite sannsynlig at andre pasienter er smittet.