Brann i tunnelrigg i Porsanger

En rigg som borer i fjell nord for Skarvbergtunnelen i Porsanger kommune i Finnmark, er i brann. Brannmannskapene foretar en kontrollert nedbrenning.

Boreriggen jobber med et nytt tunnelprosjekt nord for den eksisterende Skarvbergtunnelen på E69 i Porsanger kommune. Arbeidet ble tatt opp igjen onsdag etter å ha vært stoppet siden regjeringen innførte koronatiltakene.

Ifølge politiet er arbeiderne som jobbet på riggen, i sikkerhet, men det er mange farlige gasser og væsker i lagerteltet hvor brannen oppsto.

– Slik det ser ut nå, vil brannmannskapene la det brenne ned på stedet. Dette er et anleggsområde uten bebyggelse rundt, slik at nedbrenning vil foregå trygt. Det er uansett etablert en sikkerhetssone på 300 meter fra stedet, sier operasjonsleder Bjørn Tormod Syversen i Finnmark politidistrikt til NTB.

Politiet meldte om brannen klokken 5.38 torsdag morgen, og ved 6-tiden ble veien ved brannstedet stengt av Statens vegvesen, for deretter å bli åpnet igjen noe senere.

– Det befinner seg flere acetylenflasker på området, og disse flaskene vil jo være farlige også etter at brannen er slokket, så det er mulig at vi vil benytte skarpskyttere for å skyte hull på dem, men det er en vurdering vi får ta underveis, sier Syversen.

(NTB)