Idol-Mari om sin TV-bakgrunn: – Føles som et annet liv

Dette er ikke første gang Mari Eriksen Bølla (15) står på en Idol-scene. Da hun var ti år gammel, gikk hun nesten helt til topps i Idol Junior.

Det står nå igjen seks deltakere i finalerundene av Idol 2020, og en av dem er Mari Eriksen Bølla (15) fra Bryne.

15-åringen har imponert Idol-dommerne på scenen, og Andreas «Tix» Haukeland har beskrevet stemmen hennes som «mektig».

Til tross for sin unge alder, har Bølla drevet med musikk i flere år. Og det hele startet for fullt på Idol-scenen i 2014.

Da hun var ti år gammel deltok hun i den første og eneste norske sesongen av Idol Junior, hvor barn under 15 år konkurrerte mot hverandre.

Bølla nådde finalerundene også i Idol Junior, hvor hun endte på en tredjeplass.

IDOL-FINALIST: Mari Eriksen Bølla. Foto: Espen Solli / TV 2
IDOL-FINALIST: Mari Eriksen Bølla. Foto: Espen Solli / TV 2

– Det er litt merkelig å se tilbake på Idol Junior nå. Jeg føler at jeg har hatt et annet liv før dette. Jeg føler ikke at det er meg som står der. Det er litt uvirkelig å tenke på at jeg har vært med på både Idol Junior og Idol, sier Bølla til TV 2.

Se henne opptre på Idol Junior i videoen i toppen av saken.

Fikk erfaring

Bølla forteller at det var under Idol Junior at hun fant ut at hun ville satse på musikk. Selv om hun bare var et barn, lærte hun mye under de direktesendte TV-sendingene.

– Jeg fikk scenekontroll og lærte hvem jeg var som artist og hva jeg ville videre i livet. Jeg tror ikke jeg hadde vært så komfortabel på scenen nå, om jeg ikke hadde vært med på Idol Junior, sier hun.

Da det ble klart at TV 2 skulle produsere Idol Junior for seks år siden, raste debatten om hvorvidt det var bra for barn å konkurrere i musikk i så ung alder. Bølla er på sin side glad for at foreldrene lot henne melde seg på.

– Jeg var jo bare ti år gammel, så jeg har kanskje glemt det som var negativt med Idol Junior, men jeg husker det som bare gøy. Jeg syntes det var veldig gøy å stå å scenen, og jeg har alltid likt å opptre foran publikum, sier hun.

– Det er mange argumenter for at det er dumt med talentkonkurranser når man er så ung, og jeg kan være enig i at det kan være tungt etterpå, men for min del var det bare positiv, legger hun til.

Vil vise seg fram

Hun har sunget så lenge hun kan huske, og hun er for det meste selvlært i sangteknikk. Etter Idol Junior har hun opptrådte på flere lokale konserter på sørvestlandet, og hun har spilt inn egne låter i studio.

Målet er å kunne stå på store scener, og hun beskriver Idol-deltakelsen som en drøm som går i oppfyllelse.

– Jeg ser på Idol som en plattform. Jeg har selvfølgelig lyst til å vinne, det er derfor jeg er med. Men om jeg ikke gjør det, så vil det uansett være en god start på en musikkarriere. Jeg får vist meg fram, sier hun.

– Må ha hele pakken

Bølla, som innrømmer at hun får mange kommentarer om at hennes spesielle etternavn ikke beskriver hennes personlighet noe særlig, går i tiende klasse på ungdomsskolen. Til høsten har hun søkt videregående-plass på musikk, dans og drama-linjen i Sandnes.

– Jeg har spilt teater siden 2016, og jeg synes både musikk, dans og drama er veldig gøy. Dersom jeg skal bli artist, må jeg ha hele pakken, sier hun.

Det var også gjennom teateret at hun møtte kjæresten Ruben Jonassen (16), som hun har vært sammen med i ett og et halvt år.

– Vi har samme interesser og er ganske like som personer. Det er kjipt at jeg ikke får sett han så mye nå, men vi snakker sammen på telefon hver dag. Jeg skulle gjerne ønsket at han var i Oslo, så derfor er det ekstra dumt at publikum ikke kan være i salen, sier hun.

På grunn av korona-smittefare har det ikke vært noe publikum under vårens Idol-direktesendinger så langt, og familie og venner heier fra stua hjemme via video.

Bor med mamma

15-åringen er derimot ikke helt alene i Oslo, hvor alle Idol-deltakerne har sin egen leilighet på Frogner. Hennes mor har vært med helt siden første direktesending og bor i naboleiligheten.

– Mamma ville ikke at jeg skulle reise alene til Oslo, siden det er første gang jeg bor hjemmefra over en lang periode. Om jeg trenger å snakke med noen, så stikker jeg bort til henne. Jeg kunne tenkt meg å være alene og bestemme selv når jeg vil legge meg og sånt, men det er jo fint å ha den støtten, sier hun og ler.

Dette skal de synge

I fredagens Idol-direktesending skal de seks gjenværende deltakerne synge aktuelle hits og duetter.

Dette er låtvalgene:

Aniston Mariyampillai (16) fra Bergen skal synge «Dance monkey» av Tones and I.

Bendik Solberg (20) fra Skaun skal synge «Cirles» av Post Malone.

Dina Matheussen (16) fra Asker skal synge «Adore you» av Harry Styles.

Mari Eriksen Bølla (15) fra Bryne skal synge «Physical» av Dua Lipa.

Oda Gondrosen (23) fra Fredrikstad skal synge «Don’t start now» av Dua Lipa.

Tore Pedersen (17) fra Sunndalsøra skal synge «How do you sleep» av Sam Smith.

Dette er duettene:

Oda og Tore skal synge «As» av George Michael og Mary J Blige.

Mari og Dina skal synge «Tightrope» av Janelle Monae.

Bendik og Aniston skal synge «Dancing in the street» av Mick Jagger og David Bowie.

Se Idol fredag kl. 20.00 på TV 2 og TV 2 Sumo.

.