Bestemors fiskegrateng

Hva smaker vel bedre enn en tradisjonell fiskegrateng med en tykk hvit saus?

Bestemors fiskegrateng servert med kokte grønnsaker.

Dette trenger du:

  • Ca. 400 g torsk eller sei filet (uten skinn og ben)

Hvit saus:

  • 3 ss flytende flytende Melange (etter samarbeid med produktplassering)
  • 4 ss hvetemel
  • 4 ½ dl melk
  • ¼ - ½ finsnittet purre (kan ev sløyfes)
  • 4 egg
  • finhakket/malt brød/griljermel

Slik gjør du:

Skjær fisken i biter (ikke for store). Varm stekeovn til 230 grader.

Rør sammen flytende margarin og hvetemel og spe med melk under omrøring. Sausen skal være tykk. Tilsett fisk i biter og eventuelt finsnittet purre i den varme sausen. Smak til med salt, pepper og finrevet muskat. Rør eggene lett sammen og vend dem inn i sausen med fisk og hell over i en smurt form. Dryss brød på toppen.

Sett i varm stekeovn på nederste rille. Senk temperaturen til 200 grader og stek i 40-50 minutter. Blir brødet på toppen mørkt senk temperaturen til 180 grader. Fiskegratengen skal være stivnet helt igjennom.

Server med kokte poteter, kokte grønnsaker eller råkost av revne gulrøtter, eventuelt revet eple og dressing av presset sitron smakt til med litt sukker eller honning.

Tips:

Fiskegrateng kan også lages med rester av kokt fisk .