Ansiktsbørsten skal gjøre huden renere og strammere – slik gikk det da Victoria (20) prøvde den

Helsekontrollen (TV 2): Ansiktsbørsten FOREO lover å gjøre huden strammere og renere. Helsekontrollen lar tre personer teste.

Victoria Håkonsen (20) har i flere år slitt med uren hud. En lang stund gikk hun på sterke medikamenter som gjorde kvisene bedre, men etterhvert ble bivirkningene så store at hun kuttet dem ut.

­– Det har skjedd at barn har kommet bort og spurt meg om hva jeg egentlig har i ansiktet, sier hun om den vonde og usikre tiden.

Til tross for at det har gått noen år, føler hun fortsatt at hun har noen dager med veldig stygg hud.

Se Helsekontrollen gratis på TV 2 Sumo

KVISER: Victoria Håkonsen (20) har hatt noen tunge perioder med uren hud. Foto: Privat
KVISER: Victoria Håkonsen (20) har hatt noen tunge perioder med uren hud. Foto: Privat

Sammen med Vilde Holtar Rønning (29) og Annette Grasmo Bergman (46) har hun testet ansiktsbørsten FOREO LUNA 3, som skal gi bedre hud.

Lover mindre rynker

Du har kanskje sett den på blogger og sosiale medier – en fargerik børste i silikon. Produktet blir stadig anbefalt av kjente bloggere. Blant dem Anniken Jørgensen og Caroline Berg Eriksen.

Produsenten selv påstår at denne ansiktsbørsten kan fjerne sminke, gjøre huden ren, ungdommelig og mindre utsatt for kviser takket være den såkalte Sonic-teknologien.

Børsten skal visstnok pulsere 8000 ganger per minutt og dermed åpne porene og gjøre at renseproduktene og kremene trenger lenger inn i huden.

Ansiktsbørsten FOREO LUNA 3

FOREO LUNA 3 kan kjøpes hos blant annet Kicks og Lyko for kr 2195.

På FOREOs nettside koster børsten 199 euro.

FOREO LUNA 3 bruker såkalt Sonic-teknologi og skal visstnok pulsere 8000 ganger per minutt.

Hudlege Joar Austad ved Hudlegekontoret Sandvika Bad er langt fra overbevist om at et hudprodukt kan hjelpe mot både kviser, rynker og gjøre huden strammere.

– Det foreligger litt mer diffuse rapporter som sier at slik teknologi kanskje kan ha effekt, sier Austad.

FOREO hevder de har studier som viser effekt, men ønsker ikke å dele dem med Helsekontrollen.

Austad mener likevel at vibrasjonene mot huden kan føre til at blodårene i lærhuden utvider seg litt.

– Da vil det komme mer blod ut til huden og den ser litt fyldigere ut, dermed får den forbigående virkning. Hvis man i tillegg bruker en fuktighetskrem som binder vann i overhuden, så ser huden også glattere ut. Men om den både renser huden og hjelper mot rynker er vel ytterst tvilsomt, mener hudlegen.

Rens og massasje to ganger om dagen

BØRSTEN: FOREO LUNA 3 skal gi bedre hud. Foto: Eva Strømsted
BØRSTEN: FOREO LUNA 3 skal gi bedre hud. Foto: Eva Strømsted

Testerne har prøvd produktet i én måned ettersom FOREO lover en forskjell allerede etter 28 dagers bruk. FOREO er kun brukt på venstre side av ansiktet, på den andre har jentene fulgt sine vanlige hudrutiner.

I tillegg til å rengjøre huden hver morgen og kveld og like etter trening, har jentene også testet to massasjefunksjoner som FOREO oppgir skal motvirke rynker under øynene og konturere kinnbenene.

Før og etter behandlingen ble testpersonenes hud scannet av allmennlege Karim Sayed.

Han har sett på rynker, porer, pigmenteringer og fuktigheten i huden, og har ikke visst hvilken side av ansiktet FOREO er brukt.

– Vanskelig å se forskjell

Etter en måneds bruk klarer ikke Karim Sayed å se hvilken side testpersonene har brukt børsten på. Han mener at huden i hele ansiktet er forbedret, men at alle tre har litt rødhet på venstre side.

Først når Sayed studerer ansiktene i en scanningmaskin, mener han å se at alle tre hadde litt større forbedringer på FOREO-siden. Blant annet på hudtone og rynker.

– Vi ser jo ikke så stor forskjell mellom behandlet og ikke-behandlet side, så ut ifra produsenten sin påstand, så burde det kanskje vært en større forskjell mellom de to sidene.

Han mener at FOREO gjør det litt vanskelig for seg selv.

– En hudsyklus er lenger enn én måned. Hvis produsenten hadde sagt fire måneder eller seks måneder, så hadde vi kunnet forvente større endringer enn det vi har sett nå, sier han.

Sayed mener at jentenes grundige vask under testperioden, kan være grunnen til at begge sider har blitt litt bedre.

– Fornøyd

– Egentlig er jeg ganske fornøyd, spesielt med akne. Jeg har ikke fått så veldig mye mer utbrudd, men samtidig har ikke hudormene mine blitt så veldig mye bedre, sier Victoria Håkonsen etter fire ukers bruk.

Vilde Holtar Rønning synes det har vært lettere å følge renserutinene med FOREO. Hun kan merke forskjell på porene, samtidig undrer hun seg over at hun har fått mer kviser på FOREO-siden.

Også Annette Grasmo Bergman er positiv.

– Det føles som huden har blitt litt slettere og spenstigere, og jeg har fått litt mindre rynker rundt øyet kanskje.

Kvisene har blitt litt bedre på Victorias venstre side.
Kvisene har blitt litt bedre på Victorias venstre side. Foto: Senzie Medispa
Men urenhetene har også blitt noe bedre på hennes høyre side, til tross for at hun ikke brukte Foreo der.
Men urenhetene har også blitt noe bedre på hennes høyre side, til tross for at hun ikke brukte Foreo der. Foto: Senzie Medispa
Dette er rynkene til Vilde før og etter Foreo.
Dette er rynkene til Vilde før og etter Foreo. Foto: Senzie Medispa
Dette er øyerynkene til Annette før og etter Foreo.
Dette er øyerynkene til Annette før og etter Foreo. Foto: Senzie Medispa

Mener folk kan massere ansiktet selv

Undersøkelsen til Helsekontrollen viser at det er liten merkbar endring i huden på begge sider. Trenger du da en børste til flere tusen kroner?

Hudlege Joar Austad mener at hvis man er ute etter vibrasjonseffekten, så kan man massere ansiktet sitt selv.

– Når du masserer litt og herjer litt med huden, da kommer det mer blod ut til huden og den ser kanskje litt friskere ut en kort periode.