Morten Ramm leverer en time med kjedelige historier for å få deg til å sovne.
Morten Ramm leverer en time med kjedelige historier for å få deg til å sovne. Foto: Marit Hommedal

Slik vil Morten Ramm snakke deg i søvn

GOD KVELD NORGE (TV 2): Rundt 60 tusen nordmenn har den siste tiden sovnet til stemmen til komiker Morten Ramm (41), som har laget en podcast som skal dysse folk i søvn.

Norske kjendiser leverer stort når det kommer til utvalg av podcaster, og når man ikke skulle tro det var flere temaer å ta av, kommer Morten Ramm med litt av en overraskelse.

I så langt tre episoder har komikeren tatt på seg ansvaret med å snakke det norske folk i søvn i podcasten «Morten Ramm lar kakla gå... til du sovner».

Det har gitt overraskende gode resultater.

– Det startet som en artig idé, forteller 41-åringen til God kveld Norge.

Prater til det kjedsommelige

Flere har fattet interesse for podcasten som gir deg en time med, vel, ingenting - men med en ironisk distanse til det hele.

– Det finnes mange sove-apper som folk bruker som sovemedisin, og det finnes mange kjedelige podcaster. Så det er en blanding av de to, jeg lar bare kakla gå, forteller Ramm og legger til:

– Ingenting er mer kjedelig enn å høre folk prate om kjedelig ting.

– Men kjeder du deg ikke selv når du snakker om ingenting i en time?

– Når jeg er ferdig så tenker jeg, jøss her var det faktisk mye. Rundt 80 prosent er dørgelig kjedelig og 20 prosent er noe du kan sitte igjen med, sier han.

Deler drømmene til datteren

Ramm, som også har Podcasten «Må på behandling», gjenforteller blant annet drømmene til datteren i den nye podcasten. Han innrømmer også at det er flere temaer som han selv hater å høre på.

– Jeg har flere ganger havnet i den fella hvor man prater i en time om et veldig kjedelig tema. Å høre om noen du ikke kjenner som har fått barn for eksempel.

– Hva er tilbakemeldingene?

– Det er veldig mange som sier det funker som sovemedisin. Jeg tror det er måten det blir fortalt på også som gjør at man kanskje sovner lettere.

Så langt er det rundt 60 000 som har hørt på podcasten totalt. 30.000 har hørt den første episoden. Ramm produserer den selv og spiller inn podcasten hjemme.

– Men mange søvneksperter fraråder å ta med telefonen til senga?

– Jeg er ingen ekspert på det området. Folk får gjøre som de vil. Hvis du sovner så tar jeg det som et kompliment, avslutter Ramm.