To pågrepet etter lang biljakt – kjørte på spikermatte

To menn i 30-årene ble pågrepet etter en nesten 51 kilometer lang biljakt fra Kristiansand til Arendal natt til tirsdag.

Klokken 01.45 natt til tirsdag la en patrulje på E18 ved Kristiansand merke til to personer i en bil.

– Patruljen hadde lyst til å ta en prat med dem, og markerte at de ønsket at den skulle stoppe, sier operasjonsleder Knut Odde i Agder politidistrikt til TV 2.

Slik ble det derimot ikke.

– De gjorde det stikk motsatte og begynte å kjøre i retning Arendal, sier operasjonslederen.

Etter en nær 51 kilometer lang biljakt ble bilen stoppet ved bruk av spikermatte i Rykenesveien vest for Arendal.

– Å ta i bruk spikermatte er ikke hverdagskost for oss, men det er en av verktøyene vi kan ta i bruk, sier operasjonslederen.

Operasjonslederen forteller at politiet i Grimstad ble bedt om å forberede seg på at spikermatten ville bli brukt om biljakten varte så lenge.

– De to i bilen hadde lang tid til å tenke seg om.

Politiet vet ikke nøyaktig hvor raskt bilen kjørte da den kjørte over spikermatta, men opplyser om at det skjedde i en 100-sone. Bilen fikk et par dekk ødelagt som følge av dette.

– Spikermatten fungerer ikke helt som på film, der man ser dekkene eksplodere. De er konstruert slik at luften i dekkene ble tappet sakte, sier operasjonslederen.

Nå er de to mennene i 30-årene pågrepet. Bilføreren anmeldes for flere brudd på veitrafikkloven, deriblant kjøring i påvirket tilstand.

I tillegg er det gjort en del funn i eller ved bilen som politiet knytter opp mot de to mennene. Operasjonslederen ønsker ikke å kommentere hva dette er.

Politiet meldte om hendelsen på Twitter klokken 04.48.