NYTT FORSØK: Israels statsminister Benjamin Netanyahu, tidligere forsvarsminister Avigdor Lieberman og leder for opposisjonspartiet Blått og hvitt Benny Gantz på en plakat der politikerne oppfordres til å ta av seg maskene og danne en samlingsregjering.
NYTT FORSØK: Israels statsminister Benjamin Netanyahu, tidligere forsvarsminister Avigdor Lieberman og leder for opposisjonspartiet Blått og hvitt Benny Gantz på en plakat der politikerne oppfordres til å ta av seg maskene og danne en samlingsregjering. Foto: Sebastian Scheiner

Israels president gir Gantz og Netanyahu ytterligere 48 timer

Benny Gantz og Benjamin Netanyahu får ytterligere 48 timer til å forsøke å danne ny regjering i Israel etter at fristen gikk ut ved midnatt natt til tirsdag.

Opposisjonsleder og president i nasjonalforsamlingen Gantz hadde bedt president Reuven Rivlin om en forlengelse av mandatet han hadde fått til å danne en regjering med støtte fra statsminister Netanyahu.

Både Gantz og Netanyahu sa de var nær enighet om en ny regjering, og med det som utgangspunkt besluttet Rivlin å forlenge mandatet til midnatt onsdag.

Om de ikke greier å bli enig om en ny regjering, kan Israel måtte gå til valg for fjerde gang på under to år.