Espen Bugge Pettersen, daglig leder i Sandefjord, forteller at de vil hente tilbake spillere fra full permittering om en uke.
Espen Bugge Pettersen, daglig leder i Sandefjord, forteller at de vil hente tilbake spillere fra full permittering om en uke. Foto: Terje Pedersen

Henter spillerne tilbake fra full permittering

Sandefjord planlegger nå å hente spillerne tilbake fra full permittering, slik at de kan begynne å trene sammen igjen.

Det bestemte eliteserieklubben på et styremøte mandag kveld.

– Vi beholder permitteringene ut denne uka, så er planen å lette på permitteringene og starte å trene i femmannsgrupper fra neste mandag. Hvordan det vil se ut konkret med permitteringene og prosent har vi hatt diskusjoner og møter med avdelingene på. Vi har ingen info på hvor mye vi letter på permitteringene akkurat nå, men vi har gode diskusjoner med spillergruppa og trenerteamet. Vi får ta opp tråden tirsdag og finne en løsning som alle er fortrolige med, sier daglig leder Espen Bugge Pettersen til TV 2.

– Hva er grunnen til at dere kommer med denne beslutningen akkurat nå?

– Vi har sett litt hva andre klubber har gjort og hvilke erfaringer de har gjort seg. Også har vi ventet på den nyttige og viktige informasjonen myndighetene kom med før påske, sier Pettersen.

Vurderer fortløpende

I tillegg til Sandefjord, har også Haugesund, Mjøndalen og AaFK helt permitterte spillere.

I Haugesund beskriver daglig leder John Harald Log situasjonen som uendret.

– Selv om de andre klubbene slipper opp, så hjelper ikke det vår økonomi, vi må gjøre hva som er best for vår økonomi. Vi får se hva som skjer til uka, jeg har ingen forventninger, sier Log.

– Vi stresser ikke med noe hva andre klubber gjør. Vi gjør det vi mener er riktig for våre spillere og vår klubb. Jeg hadde møte med spillerutvalget rett før påske, og ble enig om at vi skal ta en ny prat i løpet av denne uken. Det har ikke skjedd noe nytt i løpet av påsken verken fra norske myndigheter eller Norsk Toppfotball. Vi har ikke fått noen signaler på når vi kan starte med allmenne treninger, treningskamper eller når serien skal starte, sier klubbdirektør i Aalesund, Geir S. Vik til TV 2.

Daglig leder André Nevstad i Mjøndalen sier til TV 2 at de skal diskutere permitteringene de nærmeste dagene for å se hvordan de skal håndtere situasjonen videre.