SMITTE: Minst 550 av mannskapet om bord på USS Theodore Roosevelt har testet positivt for koronasmitte. En person har nå omkommet.
SMITTE: Minst 550 av mannskapet om bord på USS Theodore Roosevelt har testet positivt for koronasmitte. En person har nå omkommet. Foto: Nguyen Huy Kham / Reuters

Person fra hangarskip døde av koronaviruset

Mange hundre personer av mannskapet på det amerikanske hangarskipet Theodore Roosevelt har blitt smittet av viruset. Nå har én person omkommet.

Vedkommende døde mandag av covid-19-komplikasjoner etter å ha fått intensivbehandling på stillehavsøya Guam siden 9. april, opplyser den amerikanske marinen.

Av mannskapet på 4.860 har 585 hittil testet positivt for koronaviruset. Rundt 4.000 er brakt i land ved den amerikanske marinebasen der hangarskipet ligger til kai.

For over en uke siden ble skipssjef Brett Crozier sparket etter å ha varslet om utbruddet om bord.

Fartøyet befinner seg for tiden i Guam, og Crozier ba om å få sette 90 prosent av mannskapet på nærmere 5.000 i land på stillehavsøya. Han ble anklaget for å ha utvist ekstremt dårlig handlekraft og fikk sparken.

USAs fungerende marineminister Thomas Modly mente at skipssjefen hadde varslet for mange om utbruddet og dermed var ansvarlig for at det ble lekket til pressen, og kalte ham en «idiot» og «for naiv».

Utskjellingen og sparkingen førte til at også måtte Modly trekke seg fra sin stilling.

Marinen opplyser at 92 prosent om bord har blitt testet, og at mer enn 3.600 har testet negativt for covid-19.