POLITISPERRING: Politiet i Punjab i India har hatt en stor jobb med å stanse og kontrollere innbyggerne, etter at landet stengte ned hele samfunnet i slutten av mars. I
POLITISPERRING: Politiet i Punjab i India har hatt en stor jobb med å stanse og kontrollere innbyggerne, etter at landet stengte ned hele samfunnet i slutten av mars. I Foto: AFP

Håndhevet lockdown – fikk hånden hugget av

En politibetjent fikk hånden hugget av, mens seks andre betjenter ble hardt skadet under et sverdangrep, da de håndhevet smitteverntiltak i Punjab.

Angrepet skjedde da et kjøretøy med syv menn ble stanset ved en barrikade utenfor et grønnsaksmarked i Patiala-distriktet i Punjab i India søndag.

Da politiet ba om gyldige reisedokumenter, tok en av mennene fram et sverd og kappet av venstrehånden til underinspektør Harjit Singh i Punjab-politiet, melder CNN.

Singh ble kjørt til sykehus i all hast, hvor han ble lagt på operasjonsbordet i håp om å redde hånden hans.

Vellykket operasjon

Etter en operasjon på nesten åtte timer, meddelte Indias sjefsminister, Amarinder Singh, en gledelig nyhet:

– Jeg er glad for å kunne meddele at Harjeet Singh har gjennomgått en vellykket operasjon, der hånden hans er sydd på igjen. Jeg vil takke hele teamet med leger og støttepersonell for deres møysommelige innsats, og ønske Singh en rask bedring, twitret Amarinder Singh.

Mens Harjit Singh lå på operasjonsbordet, pågikk det en intens jakt etter de syv mennene som gikk til angrep på politiet.

Etter flere timer ble alle syv pågrepet og arrestert.

Stengt av hele landet

India innførte nedstengning av samfunnet 24. mars. De nåværende restriksjonene utløper egentlig tirsdag. Men i helgen besluttet Indias statsminister Narendra Modi å forlenge nedstengningen av samfunnet med ytterligere to uker.

Restriksjonene har ført til at millioner av fattige migrantarbeidere har mistet arbeidet.

Mange av dem har nå forlatt storbyene for å ta seg hjem til landsbyene sine.

Uvanlig straff for turister

I byen Rishikesh i India ga politiet en gruppe utenlandske turister en uvanlig straff etter at de brøt karantenebestemmelsene.

Etter den landsomfattende nedstengningen av landet, har folk i India bare hatt lov å forlate sine hjem for å kjøpe mat eller medisiner.

Men en gruppe på ti turister fra Israel, Mexico, Australia og Østerrike ble tatt da de gikk tur i byen Rishikesh.

Politiet tvang dem til å skrive setningen «Jeg respekterte ikke reglene for nedstengning, og det beklager jeg» 500 ganger.

Politibetjenten Vinod Sharma sier at rundt 700 turister i byen ikke respekterer reglene om ikke å forlate hotellene sine, og at han ila ti av dem den uvanlige straffen for å statuere et eksempel.