To unge gutter ranet med machete i Oslo

Sent fredag kveld ble to unge gutter ranet av med machete med kort tids mellomrom. Politiet tror det kan være en sammenheng mellom ranene.

Det første ranet skjedde rundt 23.30.

Den unge gutten ventet på offentlig transport ved Maridalsveien, da han ble kontaktet av tre personer.

– Han ble truet til å gi fra seg kontanter og mobiltelefon, og disse personene har noe han oppfattet som en machete, sier operasjonsleder Guro Sandnes til TV 2.

De tre gjerningspersonene var i starten av 20-årene. De var ikledd mørke klær, mørkhudet og snakket norsk. Etter ranet stakk de fra stedet til fots.

Rundt en halvtime senere ble nok en ung gutt ranet, denne gangen på Brattlikollen T-banestasjon. Her var det to gjerningspersoner.

– Så og si det samme skjedde. Det er igjen en ung gutt som blir ranet med machete, også nå var gjerningspersonene i starten av 20-årene. I begge disse hendelsene er det mørkhudede unge menn som snakker norsk og truer offeret til å gi fra seg mobiltelefonen, sier operasjonslederen.

Begge de fornærmede er mindreårige.

Da de begge ble frastjålet mobiltelefonen, hadde de ikke anledning til å kontakte politiet før de kom hjem til sine respektive hjem. Derfor er politiet fortsatt usikker på nøyaktig når ranene skjedde.

– Det kan være en sammenheng mellom disse ranene, ettersom fremgangsmåten er så lik. Ettersom vi fortsatt er litt usikre på når ranene skjedde, kan vi derimot ikke være sikre på at det er en sammenheng enda, sier Sandes.

Politiet jobber nå på begge åstedene, og jobber med å innhente videoopptak av hendelsne.

– Vi er ute med de politistyrkene vi har. Dette tar vi på alvor, avslutter Sandnes.