TRENER: Zlatan Ibrahimovic og Victor Lindelöf trener med svenske klubber. Det gjør ikke Magdalena Eriksson.
TRENER: Zlatan Ibrahimovic og Victor Lindelöf trener med svenske klubber. Det gjør ikke Magdalena Eriksson. Foto: Bildbyrån.

Nektes å gjøre som Zlatan og Lindelöf

Fotballstjerner i samme situasjon, men med helt forskjellige retningslinjer.

Mens norske fotballklubber tvinges til å trene med maks fem spillere i hver gruppe, kjører svenske klubber på som normalt.

Det har stjerneduoen Zlatan Ibrahimovic og Victor Nilsson Lindelöf utnyttet.

Zlatan trente torsdag med Hammarby, som han eier 25 prosent av. Tidligere i uken ble det også kjent at Lindelöf har trent med barndomsklubben Västerås SK, ifølge Aftonbladet.

Forskjellige retningslinjer

For den kvinnelige landslagsspilleren Magdalena Eriksson er situasjonen en annen. Chelsea-spilleren har reist hjem til Stockholm, men får ikke gjøre som Zlatan og Lindelöf.

– Jeg ble litt fristet da jeg så at de gjorde det. Men Chelsea har gitt oss individuelle programmer, og vil at vi skal holde oss så isolerte som mulig. Så det er det jeg får gjøre akkurat nå, siteres hun av Aftonbladet.

Lindelöf er i nøyaktig samme situasjon. Han oppholder seg i Sverige, men er egentlig bosatt i England. Eriksson svarer diplomatisk på spørsmål om klubbenes forskjellige regelverk.

– Jeg respekterer det Chelsea vil at jeg skal gjøre. De gir meg beskjeder ut i fra hva de synes er best. Så håndterer alle dette ulikt, konstaterer den svenske landslagsspilleren.

Solskjærs svar

Ole Gunnar Solskjær, Lindelöfs manager i Manchester United, drøftet midtstopperens situasjon overfor Sky Sports tidligere i uken.

– Jeg holder kontakten med spillerne, og Victor er én av dem. Vi ga ham tillatelse til å reise hjem til familien i Sverige. Det er et annet scenario der, og hvem vet hva som er riktig å gjøre? Jeg er ingen ekspert, sa Solskjær.

– Forhåpentligvis er han fornuftig. Og det er jeg sikker på at han er, for han er en fornuftig kar, fortsatte kristiansunderen.

– Jeg ser ikke poenget i å trene som lag

Maria Thorisdottir, lagvenninne av Eriksson i Chelsea, holder fremdeles fortet i London. Når TV 2 ringer henne fredag ettermiddag, nyter hun strålende vær og griller sammen med Maren Mjelde. Budskapet de har fått fra Chelsea er klart.

– Vi har egentlig fått beskjed om å holde oss vekke fra folk. «Stay safe», forteller Thorisdottir.

Maren Mjelde og Maria Thorisdottir har avstått fra å reise hjem til Norge.
Maren Mjelde og Maria Thorisdottir har avstått fra å reise hjem til Norge. Foto: Olof Andersson

– Også å holde oss så «fit» som mulig, slik at vi kommer tilbake så godt trent som vi kan i den situasjonen her. Men det synes jeg er greit. Jeg ser ikke poenget i å trene som lag akkurat nå, fortsetter landslagsstopperen.

Thorisdottir og Mjelde holder for tiden på med fysisk trening, akkurat som i en sesongoppkjøring. De har ikke tilgang på fotballbaner i London, og i parkene har de begynt å ta ned målene.

– Vi har fullt treningsopplegg. Fem dager i uken, nesten. Det blir mye løping og styrke, også har vi fått noen fotballer sånn at vi kan ha litt fotball i øktene hvis det er mulighet.

– To forskjellige verdener

Therese Sessy Åsland, som spiller for Kristianstads DFF, gir et innblikk i situasjonen i Sverige. Hun kan fortelle at den eneste forskjellen på lagtreningene er at de nå bare trener tre ganger i uken. Og det skyldes permitteringer.

Ellers takler de hverandre og oppholder seg i garderoben som normalt. Altså er det rake motsetningen til Norge.

– Det er to forskjellige verdener sånn sett akkurat nå. Jeg holder meg til de reglene som er i Sverige, på en måte, men er usosial her òg. Jeg prøver å ta en selvkarantene. Jeg går på trening og i butikken når jeg må, men prøver helst å underholde meg selv i leiligheten, forklarer Åsland til TV 2.

Les mer om Åsland og Guro Pettersens fotballiv i Sverige her: