Harry Maguire er blant spillerne som har delt uttalelsen.
Harry Maguire er blant spillerne som har delt uttalelsen. Foto: Francisco Seco

Premier League-stjerner starter veldedighetsfond

Engelske fotballstjerner har fått massiv kritikk for ikke å ha ønsket å ta lønnskutt. Nå går de sammen om et veldedighetsfond.

Det bekrefter en rekke Premier League-stjerner på Twitter onsdag kveld, deriblant Manchester United-kaptein Harry Maguire og Liverpool-kaptein Jordan Henderson.

Også Joshua King har delt innlegget.

– I løpet av den siste uken har vi som Premier League-spillere hatt mange med formål om å skape et fond som kan brukes til å distribuere penger dit det trengs mest under koronaviruskrisen, skriver Premier League-spillerne i innlegget.

De bekrefter at de vil gi økonomisk støtte til helsevesenet gjennom veldedighetsfondet #PlayersTogether. De vil samarbeide med NHS Charities Together (NHSCT), som er en nasjonal paraplyorganisasjon for veldedige organisasjoner i tilknytning til det britiske helsevesenet.

Premier League-spillerne slår fast at dette er et frivillig initiativ, og at det skiller seg fra diskusjonene med klubbene og ligaen.

De svært godt betalte fotballstjernene har vært utsatt for sterk kritikk den siste uken. Flere har etterlyst bidrag, deriblant Storbritannias helseminister Matt Hancock. Under en pressekonferanse slo han fast at Premier League-spillerne burde «gjøre sitt» og godta lønnskutt.

Den engelske spillerforeningen (PFA) var raske ved å slå tilbake. Deres argument var at et lønnskutt ville føre til at spillerne betalte mindre skatt, og at det slik sett ville ramme helsevesenet igjen.