INNEVÆR: I Nordland er det storm onsdag, og mer vind og nedbør er i vente. Bildet er fra E10 Raftsundet onsdag ettermiddag. Foto: Statens vegvesen
INNEVÆR: I Nordland er det storm onsdag, og mer vind og nedbør er i vente. Bildet er fra E10 Raftsundet onsdag ettermiddag. Foto: Statens vegvesen

Fin start på påsken – så blir det væromslag

Skjærtorsdag og langfredag blir det sol og pent vær i Sør-Norge. Deretter blir det verre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det kan være lurt å ha brettspill, bok og litt godteri i beredskap til påskeaften og 1. påskedag. StormGeo-meteorolog Camilla Albertsen har nemlig ikke mye godt vær å by på i påskehelgen.

– Folk i Sør-Norge får nyte torsdagen og fredagen, oppfordrer Albertsen.

Storm i nord

I Nord-Norge er det lite å glede seg over værmessig. Onsdag er det full storm i Nordland med vindkast på 35 til 40 meter per sekund på utsatte steder fra Bodø og nordover i Nordland.

Nord-Norge kan dessuten skilte med stor snøskredfare og varsel om høy vannstand i Ofoten, Lofoten og Vesterålen.

Skjærtorsdag og langfredag vil lavtrykket i nord trekke videre inn i Barentshavet, mens et lite høytrykk trekker inn fra Nordsjøen mot de vestlige delene av Sør-Norge.

– Mellom disse systemene blir det nordvestlig vind og bygevær fra Finnmark i nord til Stad i sør. I disse områdene blir det snøbyger, sluddbyger og til dels regnbyger på kysten av Midt-Norge og lengst nord på Vestlandet, sier Albertsen.

Forbigående bra på Østlandet

Østlandet ligger i le for dette værsystemet og får det beste været torsdag og fredag. Folk på Østlandet kan vente seg opphold, temperaturer på drøyt ti grader og lange perioder med sol og lettskyet vær.

Inn mot helgen vil imidlertid et nytt lavtrykk komme inn og gi tilskyende vær og byger. Lavtrykket gjør seg mest gjeldende på Vestlandet på lørdag, før værsystemet sprer seg østover og gir nordavind og bygevær i hele Sør- og Midt-Norge søndag.

Lenger nord i landet fortsetter bygeværet lørdag og søndag med sludd og snøbyger på kysten.

– Vinden blir ikke så veldig kraftig på lørdag, men på søndag kan vinden komme opp i kuling styrke i Nordland, sier Albertsen.