Nytt koronadødsfall i Kristiansand

En koronasmittet beboer ved Stener Heyerdahl omsorgssenter i Kristiansand døde onsdag. Dette er det 93. meldte koronadødsfallet i Norge.

Vedkommende var en av beboerne med kjent smitte, opplyser Kristiansand kommune i en pressemelding.

– Vi tenker på de etterlatte. Dette er en vanskelig situasjon, sier ordfører Jan Oddvar Skisland (Ap).

Fem av de sju koronadødsfallene i kommunen knytter seg til en avdeling ved Stener Heyerdahl omsorgssenter.

Kommuneoverlege Dagfinn Haarr opplyser til TV 2 at det er 15 plasser på avdelingen, som nå er omgjort til en isolatavdeling for korona.

– Går bedre for flere

Smitten oppstod på omsorgssenteret i tiden fra om lag 19. mars til 27. mars.

– Alle tilfellene henger sammen, og er knyttet til dette utbruddet, sier Haarr.

Så langt Haarr kjenner til har alle på avdelingen testet positivt for koronaviruset. Samtlige er eldre personer med underliggende sykdommer, og de pårørende har fått mulighet til å være en del av pasientenes siste timer.

– Det er fremdeles smittede pasienter som har det bra. Det siste jeg vet er at de gjenværende smittede omtrent er tilbake til sin normale tilstand, forteller kommuneoverlegen.

Redd for skjev fremstilling

Han legger til at det har vært omtrent 50 dødsfall på Kristiansands institusjoner siden koronasmitten brøt ut i Norge, og syv av dem har vært knyttet til covid-19.

– Vi sender våre tanker og medfølelse til de etterlatte av koronadødsfallene, men også til de 43 andre pårørende som har mistet familiemedlemmer i samme tidsrom, sier han.

Haarr er bekymret for at fokuset på koronadødsfall kan gi en skjev fremstilling av det som foregår på institusjonene til vanlig.