Daglig leder og stevnedirektør ved Bislett Games, Steinar Hoen.
Daglig leder og stevnedirektør ved Bislett Games, Steinar Hoen. Foto: Terje Bendiksby

Bislett Games ryker: – Vi jobber med andre alternativer

Vurderer tomme tribuner for å få gjennomført Bislett Games.

– Vi har skjønt hvilken vei dette ville gå en stund, sier daglig leder og stevnedirektør i Bislett Games, Steinar Hoen til TV 2.

Han fikk som resten av det norske folk budskapet fra kulturminister Abid Raja om at alle store idrettsarrangementer før 15. juni bli avlyst.

Kulturminister Abid Raja offentliggjorde i dag at alle store idrettsarrangementer før 15. juni vil bli avlyst.

– I starten av mai vil vi komme tilbake med hva som skjer med resten av sommerens arrangementer, sier Raja.

Men beskjeden har Bislett-sjefen sett for seg komme en stund.

– Vi støtter myndighetenes tiltak og ser at de fungerer. Idrett er ikke samfunnskritisk og vi skjønner selvfølgelig at vi ikke kan samle 15.000 på Bislett slik situasjonen er nå.

Vurderer tomme tribuner

Nå ser han og resten av teamet på flere tiltak for å få gjennomført stevnet i løpet av sommeren.

– Vi jobber med å se på andre formater som er innenfor smittereglene. OL er jo utsatt, så det gir oss jo noen datoer å kunne holde stevner. Dersom EM også blir utsatt, har vi enda flere datoer. Den andre veien er å se på formatet for hvordan vi avholder det.

– Tenker du da på tomme tribuner?

– Tomme tribuner er absolutt et format vi ser på. Men vi er et stort system og samarbeider med flere andre land. Så vi har nok ikke noe svar før etter påske, sier Hoen til TV 2.

Holmenkollstafetten ble bestemt avlyst 23. mars, men også de hadde blitt påvirket av dagens avgjørelse, dersom de hadde bestemt seg for å ikke avlyse.

– Vi antok at dette ville skje, vi er nødt til å planlegge frem i tid, derfor tok vi den avgjørelsen såpass tidlig, sier daglig leder i Holmenkollstafetten Matias Lavik til TV 2.