STOPP I PREMIER LEAGUE: Ole Gunnar Solskjær og Pep Guardiola må tålmodig vente på å få lede sine lag igjen på grunn av koronakrisen. Foto: Phil Noble
STOPP I PREMIER LEAGUE: Ole Gunnar Solskjær og Pep Guardiola må tålmodig vente på å få lede sine lag igjen på grunn av koronakrisen. Foto: Phil Noble

Fotballens fagforeningssjef: – PL-sesongen kan avsluttes til vinteren

Spillerorganisasjonen PFA i England åpner for at Premier League-sesongen kan dra ut til over nyttår.

Koronavirus-pandemien har satt nesten all sport på vent, også verdens mest pengestinne fotballiga.

Det er fagforeningslederen Gordon Taylor som lanserer å spille ferdig sesongen neste år om nødvendig.

– I og med at VM i 2022 først skal spilles i Qatar i november og desember, kan inneværende sesong avsluttes til vinteren. Så kan 2021-sesongen avvikles i det kalenderåret, sier han til BBC.

– Det kreves uvanlige ideer for å løse denne unike situasjonen. Alle involverte parter må være fleksible uansett hvor lang tid dette tar. Å fullføre denne sesongen, er på topp av agendaen.

Det gjenstår flere serierunder i Premier League der Liverpool er helt overlegen.

Klubbene risikerer kjempetap økonomisk om serien ikke fullføres. Bare i TV-penger kan det være snakk om snaut ni milliarder kroner. Legger man på tapte inntekter i form av billettsalg og annet salg på kampdager, er beløpet nær 14 milliarder ifølge britisk medier.

Bare Manchester United skal risikere å gå glipp av 1,3 milliarder om sesongen settes på null. Burnley har signalisert at klubben kan være tom for midler i august om dagens situasjonen holder seg.

(©NTB)