Liverpool har snudd i saken om permitteringer.
Liverpool har snudd i saken om permitteringer. Foto: Jason Cairnduff

Liverpool gjør helomvending og beklager

Liverpool trekker de omstridte permitteringene. – De redder sitt eget skinn, sier TV 2s fotballekspert.

Liverpool FC fikk refs fra nærmest alle kanter da de besluttet å permittere et antall ansatte som ikke kunne utføre normale arbeidsoppgaver under koronakrisen.

Nå bekrefter Premier League-lederen på sine nettsider at de likevel ikke vil permittere ansatte.

Det er et direkte resultat av omfattende konsultasjon, samt diskusjoner i flere ledd internt i klubben, skriver Liverpool.

– Vi mener at vi kom frem til feil konklusjon i forrige uke, og beklager virkelig, lyder det fra Merseyside-klubben.

Roses i England

Liverpool opplyser at de jobber med å finne alternativer i en presset, økonomisk situasjon, men slår fast at de vil beskytte sine ansatte.

ROSES: John W. Henry, eier av selskapet FSG, som eier Liverpool.
ROSES: John W. Henry, eier av selskapet FSG, som eier Liverpool. Foto: Dave Thompson

Opprinnelig skulle staten dekke 80 prosent av de Liverpool-ansattes lønn, mens klubben skulle dekke resten slik at et inntektstap ble unngått. Kritikken har gått ut på at en av verdens rikeste klubber ville bruke statlige penger i en krisesituasjon.

Nå høster Liverpool ros for å ha snudd.

– Liverpools eiere fortjener mye ros for å gå tilbake på avgjørelsen. Det er en av tingene som gjør FSG til gode eiere. De lytter til fansen. Og de er store nok til å innrømme det når de tar feil, skriver Daily Mail-sjef Oliver Holt på Twitter.

– Det er aldri for sent å gjøre det rette. Liverpool har lyttet, innrømmet at de tok feil, snudd, beklaget og forsikret om at de jobber med å finne alternativer for å beskytte sine ansatte, skriver Independent-journalisten Melissa Reddy.

– Redder sitt eget skinn

TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller er enig, men roser ikke Liverpool fullt like mye som de britiske journalistene.

Simen Stamsø-Møller, TV 2s fotballekspert.
Simen Stamsø-Møller, TV 2s fotballekspert. Foto: Daniel Sannum Lauten, TV 2

– Det er nesten det eneste de kunne gjøre nå. Det sier seg selv at det er den beste løsningen. Renommeet hadde fått seg en såpass stor smell. Det er nesten ikke verdt det. Da tenker jeg økonomisk. De har forstått at det er selvfølgelig helt feil, sier Stamsø-Møller.

– Det er jo «big business» for dem som driver klubber. Det blir en ekstrem krasj når de rike skal tenke penger i denne situasjonen. Så da sier det seg selv at folk reagerer. Det er ingen skam å snu, men det hadde vært det om de ikke hadde snudd, mener han.

TV 2s fotballekspert tror at Liverpool ville fått en stor smell dersom de hadde stått ved permitteringene.

– Fortjener de skryt for å høre på fansen, eller skulle dette bare mangle?

– Jeg tenker det bare skulle mangle. De hadde hatt såpass mye å tape på å ikke snu. Jeg er mye nærmere at det skulle bare mangle, enn at de får skryt for å rette opp i det som hadde vært en hårreisende avgjørelse. Jeg tenker de har reddet sitt eget skinn nå. Da kommer folk heller til å tenke på hva de holdt på å gjøre, enn å tenke på hva de gjorde, svarer han.