FERDIG: Ivan Jovanovic skulle lede De forente arabiske emirater, men allerede før han fikk ledet laget for første gang, har han fått sparken.
FERDIG: Ivan Jovanovic skulle lede De forente arabiske emirater, men allerede før han fikk ledet laget for første gang, har han fått sparken. Foto: Robert Pratta

Trener sparket før første kamp

Ivan Jovanovic (57) blir takket for innsatsen i De forente arabiske emirater, men han fikk aldri ledet landslaget.

Ivan Jovanovic ble ansatt som landslagssjef for De forente arabiske emirater i desember, men allerede nå er serberen sparket. Det skjer før han har fått ledet laget i kamp.

Jovanovic signerte en kontrakt for kun seks måneder. Han hadde i oppgave å kvalifisere landet til VM i Qatar i 2022 og asiamesterskapet i Kina sommeren etter.

Koronaviruset har imidlertid satt en stopper for kvalifiseringskampene denne våren.

– Fotballforbundet i De forente arabiske emirater har terminert kontrakten til Ivan Jovanovic og hans assistenter. Vi takker ham for innsatsen og ønsker ham suksess, skriver fotballforbundet på egne nettsider.

Ivanovic ledet Apoel til fire ligatitler på Kypros, i tillegg til ett cupgull. I 2009 tok han kypriotene til Champions League for første gang i klubbens historie. I 2011/12-sesongen tok Apoel hele veien til kvartfinalen i turneringen.

Etter tiden i Apoel har han hatt to perioder som trener i Al-Nasr i De forente arabiske emirater.

Ivan Jovanovic tok over jobben etter Bert van Marwijk, som tidligere også har ledet landslagene til hjemlandet Nederland, Australia og Saudi-Arabia, samt klubber som Dortmund, Feyenoord og Hamburg.