Folk strømmer til gjenvinningsanlegg i Oslo-området. På Smestad Gjenbruksstasjon var det lange køer inn på stasjonen mandag formiddag. Ved enkelte avfallsstasjoner var det opptil fire timers ventetid. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Folk strømmer til gjenvinningsanlegg i Oslo-området. På Smestad Gjenbruksstasjon var det lange køer inn på stasjonen mandag formiddag. Ved enkelte avfallsstasjoner var det opptil fire timers ventetid. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Lange køer på gjenvinningsstasjonene på Østlandet

Både i og rundt Oslo er det lange køer av bilister som skal til gjenvinningsstasjonene. Det skaper trafikkfarlige situasjoner flere steder.

Årsaken til de lange køene er at gjenvinningsstasjonene har satt begrensninger på hvor mange biler de slipper inn, som et ledd i å hindre spredning av koronaviruset.

Det fører dermed til timelange køer, som flere steder strekker seg helt ut til motorveiene, og skaper farlige situasjoner i trafikken.

På gjenvinningsstasjonene i Follo er det spesielt lang kø på Sofiemyr, skriver Østlandets Blad.

Vent, hvis du kan

– Vi henstiller igjen våre innbyggere til å vise forståelse. Dersom du har mulighet til å mellomlagre avfall hjemme, gjør det, sier kommunikasjonsrådgiver Pia Løseth i Follo Ren.

Folk strømmer til gjenvinningsanlegg i Oslo-området. På Haraldrudanlegget på Alnabru var det lange køer inn på stasjonen mandag formiddag. Politiet advarer om at det kan oppstå trafikkfarlige situasjoner.
Folk strømmer til gjenvinningsanlegg i Oslo-området. På Haraldrudanlegget på Alnabru var det lange køer inn på stasjonen mandag formiddag. Politiet advarer om at det kan oppstå trafikkfarlige situasjoner. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

En leser forteller til avisen at han har stått i kø i halvannen time.

I Fredrikstad-området var det lange køer inn til Frevar gjenvinningsstasjon, skriver Fredriksstad Blad.

Også i Oslo meldes det om lange køer. På Twitter skriver politiets operasjonssentral i Oslo om lange køer og trafikale problemer ved avfallsanleggene. Dette gjelder ved Yggeset, Haraldrud, Isi og Smestad.

Fire timer

Ved Isi avfallsanlegg sto køen helt ned til E16 ved utløpet til Skuitunnelen, skriver Budstikka. Mandag formiddag var ventetiden for å komme inn for å tømme avfallet, opp mot fire timer, ifølge avisen.

Ifølge politiet meldte de ansatte ved Yggeset i Asker at det var kø i begge retninger på Vollenveien og fire timers ventetid for å komme inn på anlegget.

Flere kommuner har bedt sine innbyggere om å bare kjøre til avfalls- og gjenvinningsstasjoner hvis det gjelder avfall det er kritisk å kvitte seg med.

(NTB)