STATSMINISTER: Boris Johnson fotografert i statsministerboligen 2. mars. Foto: 10 Downing Street via AP / NTB scanpix
STATSMINISTER: Boris Johnson fotografert i statsministerboligen 2. mars. Foto: 10 Downing Street via AP / NTB scanpix

Fortsatt på sykehus – får oksygentilførsel

Storbritannias koronasmittede statsminister Boris Johnson tilbrakte natten på sykehus, men leder landet fra sykesenga.

Johnson fikk påvist koronasmitte 26. mars. Ti dager senere, søndag kveld, ble han sendt til sykehus for undersøkelse.

– Han har arbeidet ekstremt hardt, ledet regjeringen og vært konstant oppdatert, og det vil fortsette, sier boligminister Robert Jenrick til BBC.

– I dag gjennomgår han tester på sykehuset, men han holdes fortsatt informert om hva som skjer, og leder regjeringen, sier han.

Jenrick utelukker ikke at statsministeren må tilbringe enda en natt på sykehus, men legger til at Johnson er i god form og at han snart regner med å være tilbake på jobb.

– Det er verdt å understreke at det var et forsiktighetstiltak å dra til sykehus. Han gjennomgår noen rutinetester etter anbefaling fra legene. Dette er ingen akuttinnleggelse, så jeg forventer absolutt at han vil være snart tilbake i statsministerboligen, sier Jenrick.

Bekymringene rundt Johnsons helse økte etter at han opplyste fredag at han følte seg i bedre form, selv om han fortsatt hadde feber.

Ifølge The Times ble Johnson innlagt på det nærmeste offentlige sykehuset til Downing Street – St. Thomas-sykehuset, ved 20-tiden søndag, der han angivelig fikk oksygentilførsel.

Tirsdagens planlagte regjeringsmøte er avlyst og blir utsatt, men regjeringens daglige koronavirusmøte vil forløpe som vanlig, melder BBC og Sky News. Utenriksminister Dominic Raab ledet mandagens koronamøte, ettersom statsministeren er på sykehus.

Mer innhold fra TV 2