Celta Vigo-spiss Fjodor Smolov har flydd hjem til Russland for å være med forloveden på 18-årsdagen hennes, selv om det er portforbud i Spania og han ikke hadde lov å reise.
Celta Vigo-spiss Fjodor Smolov har flydd hjem til Russland for å være med forloveden på 18-årsdagen hennes, selv om det er portforbud i Spania og han ikke hadde lov å reise. Foto: Martin Meissner

La Liga-spiss (30) brøt portforbud og fløy hjem for å rekke 18-årsdagen til forloveden

Russiske Fjodor Smolov har forlatt sin spanske klubb Celta Vigo for å rekke 18-årsdagen til forloveden Maria Jumatsjeva, som også er barnebarnet til tidligere president Boris Jeltsin.

CRTVG.es melder at den russiske spissen reiste hjem til Russland med privatfly lørdag – uten å ha lov til det av klubben.

Smolov valgte å reise hjem nå for å være med forloveden Maria Jumatsjeva på hennes 18-årsdag, som er i april. De to ble forlovet tidligere i år.

30-åringen lovet da å gifte seg med Jumatsjeva på 18-årsdagen hennes. Jumatsjevas mor politikeren Tatjana Jumatsjeva, som igjen er datter av tidligere president Boris Jeltsin.

– Smolov har sagt til klubben at han vender tilbake så fort han har ordnet opp i de private gjøremålene, sier en klubbkilde til avisen AS.

Spilleren vil antagelig bli bøtelagt av klubben når han vender tilbake.

Det nærmer seg en avtale om lønnskutt mellom spillere og klubber i La Liga. Da vil spillerne kunne reise til hjemlandene sine i påvente av normalisering av situasjonen, melder CRTVG.

Dette er den andre Celta Vigo-spilleren som har rømt landet. For en uke siden kjørte den danske spilleren Pione Sisto hjem til Danmark og ble kritisert for mulig smittespredning.

Spania er inne i sin fjerde uke der innbyggerne må holde seg innendørs. Landet er blant de hardest rammede av koronapandemien.