KRIGER: Bill Lapchies har overlevd flere kriger og klarte å bekjempe koronaviruset i en alder av over hundre. Foto: Jamie Yutzie.
KRIGER: Bill Lapchies har overlevd flere kriger og klarte å bekjempe koronaviruset i en alder av over hundre. Foto: Jamie Yutzie.

Bill (104) er blant de eldste i verden som har overlevd koronaviruset

Den amerikanske krigsveteranen ble friskmeldt samme uke som han fylte 104 år.

Bill Lapchies fra Oregon, USA har overlevd spanskesyken og begge verdenskrigene.

Nå har han også overlevd koronaviruset, til tross for at han er over hundre år gammel.

Lapchies, som var med å kjempe i andre verdenskrig, ble friskmeldt denne uken. Familien hadde mye å feire, for samme uke fylte også Bill 104 år.

Trodde han ville dø

Bill Lapchies fikk de første symptomene på koronaviruset femte mars. Han er beboer på et eldrehjem for veteraner i byen Lebanon i Oregon.

– Han var 103 år gammel. Vi tenkte alle sammen at det var liten sannsynlighet at han ville overleve, sier Bills barnebarn Jamie Yutzie til The Washington Post.

Eldre er blant de som er i risikogruppen for koronaviruset, men Bill fikk kun moderate symptomer.

– Han fikk aldri alvorlige lungeproblemer og trengte ikke respiratorbehandling, sier Rob Richardson til Orgeon Public Broadcasting.

Richardson var en av legene som behandlet Bill på veteranhjemmet. Han sier at det fort kunne gått andre veien for en mann som er så gammel som Bill ettersom det er lite man kan gjøre hvis lungene begynner å svikte.

Eldste overlevende

Flere amerikanske medier skriver at den 104 år gamle mannen kan være blant de eldste i verden som har overlevd viruset.

– Lapchies er trolig den eldste i verden som har bitt frisk fra korona, skriver Oregon Public Broadcasting.

Tidligere i mars ble den 103 år gamle kinesiske kvinnen Zhang Guangfen friskmeldt etter å ha kjempet mot viruset. Ifølge The Independent var hun den eldste personen som har overlevd viruset.

Hilsen fra guvernøren

Onsdag ble Bill feiret med kake og ballonger. Venner og familie hadde møtt opp utenfor sykehjemmet for å feire, men måtte holde god avstand den gamle mannen.

– Jeg vet ikke hvordan jeg klarte å bli frisk. Det gikk bare bort, sier Bill når barnebarnet spør hva han gjorde for å bli frisk.

Bill fikk også gratulasjoner fra guvernøren i Oregon, Kate Brown.

– Gratulerer med dagen til Bill som fyller 104 år i dag. Han er en av Oregons ærede veteraner og har nettopp blitt frisk fra koronaviruset, skrev Brown på Twitter.

Hun la også ved et gammelt bilde av Bill og hans avdøde kone Almadean “Deanie” Buetell.