Seks nye koronadødsfall søndag

Søndag er det opplyst om seks nye koronadødsfall i Norge. Oslo kommune informerer også om tre dødsfall fra lørdag som ikke tidligere var kjent.

Søndag ettermiddag har til sammen 70 mennesker med koronaviruset mistet livet i Norge.

En eldre pasient som var innlagt på Sykehuset Innlandet døde lørdag. Pasienten var blant dem som først ble utsatt for forveksling av prøver.

Sykehuset Innlandet opplyser at pasienten hadde en annen underliggende sykdom.

– Forvekslingen av prøvesvar har ikke påvirket sykdomsforløpet og utfallet for pasienten. Informasjonen gis i samråd med pårørende, og det blir ikke gitt ytterligere opplysninger om avdøde», skriver sykehuset.

Mandal

En eldre mann bosatt i Mandal døde tidlig søndag etter å ha blitt smittet av koronaviruset, opplyser Lindesnes kommune til NRK.

Han ble ifølge dem akuttinnlagt på sykehus den 23. mars.

De skriver også at mannen var hjemmeboende og sprek inntil han fikk influensalignende symptomer.

Stavanger

På Stavanger Universitetssykehus døde en koronasmittet pasient. Det informerer sykehuset om til Stavanger Aftenblad søndag ettermiddag.

Pasienten var en eldre mann fra Sandnes, skriver avisen.

– Dette var en gammel person, med mange underliggende sykdommer. Det er derfor ikke sikkert at vi vil kategorisere dette som et dødsfall knyttet til pandemien, sier kommuneoverlege Hans Petter Torvik i Sandnes.

Drammen

Søndag melder Drammen kommune at de hadde et nytt dødsfall som følge av koronasmitte lørdag kveld.

Den døde er en eldre mann ved isolasjonsavdelingen på Strømsø bo- og servicesenter. Kommunen opplyser at mannen hadde underliggende sykdommer.

– Det er trist at vi nå må konstatere at enda en innbygger i Drammen kommune, som hadde påvist koronavirus, er død. Vi kondolerer til de nærmeste, sier kommuneoverlege John David Johannessen.

Dette er det tredje dødsfallet ved isolasjonsavdelingen på Strømsø.

Bærum

Også Bærum kommune melder om et dødsfall i sin kommune søndag.

– Vi er informert om at det er en eldre innbygger som er død. Dødsfallet skjedde på Bærum sykehus, sier kommuneoverlege Frantz Leonard Nilsen i en melding, ifølge Budstikka.

Lillestrøm

Lørdag døde en person med påvist koronasmitte på Akershus universitetssykehus. Den døde var fra Lillestrøm kommune. Det opplyser Lillestrøm-ordfører Jørgen Vik til Romerikes Blad.

– En av våre innbyggere ble meldt død lørdag etter å ha vært innlagt på Ahus, sier ordføreren til avisen.

Sykehjem i Oslo

Søndag bekreftet også Sykehjemsetaten i Oslo kommune at tre beboere med påvist koronasmitte døde ved to ulike sykehjem i Oslo lørdag.

En av beboerne bodde på Nordseterhjemmet, og de to andre bodde på Majorstutunet bo- og behandlingssenter.

Det er nå ti beboere ved sykehjem i Oslo som er døde etter å ha blitt smittet av koronavirus.

(©NTB / TV 2)