Den tyske fotballigaen avviser rykter om Bundesliga-oppstart

Den tyske fotballigaen (DFL) avviser ryktene om at planen for å gjøre ferdig Bundesliga-sesongen er lagt.

Lørdag ettermiddag skrev det tyske sportsmagasinet Kicker at det hadde blitt lagt en plan for hvordan Bundesliga og 2. Bundesliga skal få avsluttet sesongen i løpet av sommeren.

Planen var ifølge Kicker at ligaen skulle starte opp igjen enten den første eller andre helgen i mai for tomme tribuner. Hengekamper var planlagt å gå i midtukene.

Men en ting måtte på plass før planen kunne iverksettes.

Helsemyndighetene og politikerne måtte gi tillatelse for at klubbene kunne spille spøkelseskamper for tomme tribuner.

Dette avviser nå den tyske ligaen (DFL).

– Meldingen er misvisende. Det foreligger ingen plan for avvikling av kampene resten av sesongen. Alt annet ville vært virkelighetsfjernt i dagens situasjon, skrev DFL på Twitter.

– På medlemsmøtet tirsdag ble det lagt fram to mulige scenarioer, men det er knyttet betydelig usikkerhet til dem begge. Dette ble også kommunisert etter møtet.

Ligaen understreker av avviklingen av de resterende serierundene avhenger av helsesituasjonen i landet.

– Den avgjørende faktor for gjenopptakelse av sesongen er myndighetenes vurdering av situasjonen. Fotballen vil underkaste seg deres avgjørelser, fastslår DFL.

– Ligaen påberoper seg ingen spesiell rolle for Bundesliga i fotball i en tid der kampen mot viruset er samfunnets øverste prioritet.

Konkursfrykt i tysk fotball

13 av 36 tyske toppklubber i fotball risikerer å gå over ende økonomisk i korona-pandemien, skriver NTB.

– Krise på gang for første gang på flere tiår, sier spillerforbund.

– Situasjonen kan fort bli veldig alvorlig. For første gang på tiår står vi nå foran en mulig lang økonomisk krise innen fotballindustrien, sier Jonas Baer-Hoffman til BBC.

Han er generalsekretær i den verdensomspennende spillerorganisasjonen FIFPro.

– Vi kan ikke bare se på spillerne, men også alle andre som jobber innen fotballen og har sitt levebrød der. Dersom det ikke tas grep, kan vi se masseoppsigelser i løpet av bare noen uker, sier Baer-Hoffman.

Ifølge kicker skal dreie seg om fire klubber i 1. Bundesliga og ni på nivå to i tysk fotball som allerede er i fare for å gå konkurs. Pandemien har stoppet fotballen helt, og dermed er inntektsgrunnlaget for mange klubber også i Tyskland så godt som tørket ut.

Flere av klubbene i 2. Bundesliga skal ikke kunne overleve lenger enn til slutten av mai om situasjonen økonomisk ikke endrer seg eller at det tilbys støtteordninger.

Signalene er tilsvarende fra en rekke andre land. Konkursfrykten er i ferd med å sette seg også innen toppfotballen.