HAR FORSØKT FLERE GANGER: Ifølge The Washington Post har Donald Trump ønsket å fjerne Atkinson ved flere anledninger, men har tidligere blitt overtalt til å ikke gjøre det.
HAR FORSØKT FLERE GANGER: Ifølge The Washington Post har Donald Trump ønsket å fjerne Atkinson ved flere anledninger, men har tidligere blitt overtalt til å ikke gjøre det. Foto: Win Mcnamee

Trump varsler at han vil gi sentral karakter i riksrettssaken sparken

Etterretningstjenestenes generalinspektør, Michael Atkinson, vil få sparken i løpet av den neste måneden, opplyser president Trump fredag.

USAs president Donald Trump ga Kongressen beskjed om at etterretningstjenestens generalinspektør, Michael Atkinson, snart vil få sparken, melder The Washington Post.

Atkinson fikk en sentral rolle i riksretten mot Donald Trump, da han i september i fjor gjorde Kongressen oppmerksom på varslersaken som dannet grunnlag for de videre anklagene om at presidenten hadde forsøkt å presse Ukraina til å sverte Trumps politiske motstander Joe Biden og hans sønn.

– Det er viktig at jeg kan ha full tillit til de som har rolle som generalinspektør. Det er ikke lenger tilfellet med vedkommende, skriver Trump i et brev overlevert Kongressen, som The Washington Post har fått tilgang til.

Ifølge avisen har Trump ved flere anledninger ønsket å fjerne Atkinson, men har tidligere blitt overtalt til å ikke gjennomføre ideen.

Demokratlederen Chuck Schumer kritiserer Trump for avgjørelsen.

– Michael Atkinson er en mann med integritet som har tjent landet vårt i nesten to tiår. Å få sparken for å ha mot nok til å snakke makten i mot gjør han til en patriot, sier Schumer.