BRØT HYTTEFORBUDET: Therese Johaug og kjæresten Nils Jakob Hoff.
BRØT HYTTEFORBUDET: Therese Johaug og kjæresten Nils Jakob Hoff. Foto: Roald, Berit

VG: Johaug og Hoff brøt hytteforbudet

Lege Nils Jakob Hoff (35) og skistjernen Therese Johaug (31) har oppholdt seg på en hytte på Sjusjøen etter at hytteforbudet trådte i kraft, skriver VG.

Nils Jakob Hoff tar all skyld og beklager feilen.

– Dette er mitt rabalder, skriver han i en e-post til VG.

På grunn av den pågående koronakrisen innførte regjeringen 19. mars et det mye omtalte forbudet mot å overnatte på hytter og fritidseiendommer utenfor egen kommune.

Ifølge VG sendte Nils Jakob Hoff en søknad til Lillehammer kommune, der han for tiden er i turnustjeneste på et legekontor, om tillatelse til å bo på hytta skistjernen disponerer på Sjusjøen. Søknaden ble innvilget av kommunen.

Tillatelsen er imidlertid ikke gyldig fordi hytten ikke ligger i Lillehammer kommune, men i Ringsaker.

– Der har både vi og han tatt feil. Vi har gjort en feil og oppdaget den ikke, sier kommunikasjonssjef Kjersti Morset i Lillehammer kommune til VG.

Hoff, som er folkeregistrert i Oslo og tidligere VM-vinner i roing, opplyser at han og Johaug nå har forlatt hytten. Han legger seg langflat og vil donere 15.000 kroner, tilsvarende boten for å bryte hytteforbudet, til Røde Kors.

– Som en beklagelse, og i solidaritet med alle som har ofret og mistet i denne tiden, har vi derfor donert 15.000 kroner, svarende til boten for å bryte hytteloven, til Røde Kors. Vi handlet i god tro, og det var aldri vår intensjon å ikke bidra til vår felles dugnad, skriver han i en redegjørelse til VG.

Han opplyser samtidig at Therese Johaug ikke hadde noen skyld i situasjonen og misforståelsen som oppstod. Hoff fastslår at saken kun handler om en helsearbeider og hans samboer, ikke en skistjerne på hytteferie.