GÅR NED I LØNN: Manchester Uniteds Harry Maguire og lagkameratene går ned i lønn for å hjelpe helsevesenet.
GÅR NED I LØNN: Manchester Uniteds Harry Maguire og lagkameratene går ned i lønn for å hjelpe helsevesenet. Foto: Francisco Seco

Avis: – Manchester United-stjernene donerer 30 prosent av lønnen til helsevesenet

Manchester United-stjernene donerer millioner av kroner til helsevesenet å bidra til å bekjempe koronaviruset.

Manchester United-stjernene ble fredag de første spillerne i Premier League som kutter i lønnen og bidrar med millioner av kroner til det nasjonale helsevesenet (NHS), skriver Daily Mail.

Stjernene, der enkelte tjener så mye som opptil fire millioner kroner i uken, har alle godtatt å kutte 30 prosent av lønnen i én måned, og donere disse pengene til sykehus og helsesentre i Manchester-området for å bidra til å bekjempe koronaviruset, skriver avisen.

Totalt skal det være snakk om en donasjon fra spillerne på over 40 millioner kroner til NHS, ifølge The Daily Mail.

Kapteinen tok ansvar
Det var kaptein Harry Maguire som mottok en forespørsel fra klubbdirektør Ed Woodward om å redusere lønnen og donere penger til helsevesenet.

Forsvarsstjernen tok saken videre med resten av Manchester United-troppen, som ikke skal ha brukt lang tid på å bli enige om at dette var noe de ønsket å gjøre.

The Times rapporterer samtidig at Liverpools Jordan Henderson nå organiserer en kampanje blant spillerne i Premier League der planen er å gi penger til et krisefond for helsevesenet.

Henderson skal ha brukt de siste dagene på å kontakte kapteinene i de andre klubbene for å få dem til å bidra med penger til helsevesenet og deres bekjempelse av koronaviruset.

Avgjørelsen kommer etter at en rekke politikere, fotballsupportere og TV-profiler har bedt Premier League-spillerne gå ned i lønn.

Har fått mye kritikk
Storbritannias helseminister Matt Hancock gjorde det det nylig klart at Premier League-spillerne må bidra med sitt og gå ned i lønn i koronatiden.

– Alle bør gjøre sitt, og det gjelder også Premier League-spillerne, sier helseministeren Matt Hancock.

Han har klare meninger for hvorfor det bør være slik.

– Tatt i betraktning av hvor mye mange har ofret, blant annet noen av mine kolleger i helsevesenet som har måtte betale prisen for å gå på arbeid, bli smittet og dø, så er det minste Premier League-spillerne kan gjøre er å gå ned i lønn, sier Hancock.

Meldingen fra ministeren kommer etter at engelske toppklubber blir beskyldt for å utnytte hjelpepakken fra regjeringen ved å permittere sine spillere som likevel får full lønn.