I 2012 tok Wilson Kipsang bronse i London-OL. Her smiler han etter å ha vunnet New York City Maraton i 2014.
I 2012 tok Wilson Kipsang bronse i London-OL. Her smiler han etter å ha vunnet New York City Maraton i 2014. Foto: Jewel Samad

Bronsevinner fra OL arrestert etter å ha brutt portforbud for å drikke alkohol

Wilson Kipsang jobber til daglig som politi, nå er han i trøbbel etter å ha brutt Kenyas portforbud.

Kenyanske Wilson Kipsang (38), som tok bronse i London-OL i 2012, har blitt arrestert i Kenya for å ha låst seg inn på en bar og drukket alkohol sammen med 20 andre personer.

Grunnen til arrestasjonen er at dette er i strid med portforbudet som gjelder mellom 19.00 - 05.00 som en del av tiltakene mot korona-utbruddet.

Maratonløperen jobber til vanlig som politimann selv, men fant seg på motsatt side av loven, da kollegene hentet ham på puben.

Kipsang er en kjent man i løpemiljøet og har ikke bare vunnet bronsemedalje i OL. Han blant annet vunnet New York City Maraton, i tillegg til å ha hatt verdensrekorden for maraton.

Den satt han i 2013 da han løp Berlin Maraton på tiden 2.03.23. Denne rekorden er i ettertid blitt slått og holdes nå av landsmannen Eliud Kipchoge som i 2018 løp inn til tiden 2.01.39.

Tidligere i år ble 38-åringen midlertidig suspendert fra friidrett og siktet for dopinglovbrudd, etter å ha blitt fersket i å manipulere dopingprøver.

Kenya har iverksatt en rekke strenge regler for å holde kontroll på koronaviruset som sprer seg i verden. Tidligere denne uken ble tolv idrettsutøvere arrestert i byen Iten for brudd på reglene. Da de trente i en gruppe, noe som ikke er lov. Det er kun lov å trene på egenhånd i Kenya.